Berlusconi’den barış gücüne hayır

Berlusconi, “Lübnan’daki barış gücünün misyonu bizim yönetimde olduğunuz dönemden farklı bir hedef gözetiyor. Görevin içeriği tamamen farklı. Barış Gücü Hizbullah’ı silahsızlandırmak dışında her şeyi yapacak görünüyor. Bu nedenle parlamentoda yapılacak oylamada Özgürlükler Evi olarak hayır diyeceğiz” dedi.

Lübnan’daki “barış gücü”nü destekleyen Prodi ise Berlusconi’nın yaklaşımını anlaşılmaz bulduğunu ifade ederken, başbakan yardımcısı Francesco Rutelli, Berlusconi’yi radikal sendika Cobas’a benzetti.

Özgürlükler Evi “barış gücü”nün hedefinin Hizbullah’ı silahlardan arındırmak olmadığını vurgularken bu nedenle oylamada “hayır” diyeceklerini belirtti.

Misyonun hedefleri konusunda ciddi şüpheleri olduğunu belirten Berlusconi Prodi hükmetini başlangıçta tanımlanan misyonun dışında bir yol izlemekle suçladı.

Öte yandan Lotta Comünista adlı hareketin sözcüleri de Avrupa Birliğini emperyalist bir güç olarak gördüklerini bir kez daha ifade ederek, geçtiğimiz günlerde Assısı’de düzenlenen gösteride taşınan “Forza Onu” yazılı pankartlar Lübnan’daki birliklerin “barış gücü” olmadığının altını çizdi “ dedi ve İtalyan askerlerinin Lübnan’da görevlendirilmelerine karşı
çıktıklarını vurguladı.

Ancak Prodi hükümeti çeşitli çevreeòrden gelen eleştirilere karşın barışbarış gücünü her fırsatta savunmaya devam ediyor. Başbakan Prodi Suriye’yi bölgede ortalığı karıştıran bir unsur olarak gördüğünü açıklıyor.


 

1136370cookie-checkBerlusconi’den barış gücüne hayır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.