Berlusconi’nin başı yine dertte

 Berlusconi’nin televizyon kanallarını bünyesinde barındıran Mediaset Grubu’na ilişkin dava çerçevesinde Milano Savcılığı tarafından Berlusconi’nin ve İngiliz avukatı David Mills’in “adli işlemlerde yolsuzluk” suçlamasıyla yargılanmaları talep edildi.

Milano Savcılığı tarafından mahkemeye bugün sunulan iddianamede, Mediaset Grubu’nun telif haklarındaki usulsüzlükleri örtbas etme çalışmaları sırasında, Berlusconi’nin 1999’da hesabına 600 bin dolar yatırdığı avukat Mills’in davayla ilgili yalan beyanda bulunmasını sağladığı ileri sürüldü.

Milano savcılarından Fabio De Pasquale ve Alfredo Robledo tarafından hazırlanan iddianamede, Mediaset’in “gizli kasası” olduğu ileri sürülen avukat Mills’in, Mediaset hakkında İtalyan mali polisine

rüşvet ve All Iberian şirketine yapılan ödemelerle ilgili iki davada tanık olarak dinlendiği sırada, yalan beyanda bulunarak gerçekleri söylemediği iddia ediliyor.
 İddianameyle ilgili ilk duruşmanın ne zaman yapılacağı Milano Mahkemesi yargıçlarından Fabio Paparella tarafından belirlenecek.

 Mahkemenin iddianameyi incelemesinin ardından, ilk duruşma için mayıs ayında bir tarih belirlemesi bekleniyor.

 İngiltere Başbakanı Tony Blair’in kabinesindeki Kültür Bakanı Tessa Jowell’in eşi olan avukat Mills, yalan beyanda bulunduğu yönündeki iddiaları ve konuya ilişkin suçlamaları, geçen günlerde reddetmişti.

 Başbakan Berlusconi ise geçen pazartesi günü katıldığı bir televizyon programında, davayla ilgili kendisine yönelik suçlamaları reddederek, “Bu iddialar, uydurma birer hikayedir. Ülkenin seçim atmosferine girdiği sırada, yargı mensupları arasındaki solcu kesimlerin böyle uydurma iddiaları gündeme getirdikleri görülmektedir” demişti.

1124770cookie-checkBerlusconi’nin başı yine dertte

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.