Berlusconi’ye 5 yıl hapis cezası istendi

Savcı Piero De Petris, bugünkü duruşmada, konuya ilişkin iddianameyi okumayı tamamlanmasının ardından, 1980’li yıllarda bir devlet şirketi olan SME’nin satın alınması işlemleri sırasında hukuksal metinleri değiştirme suretiyle yapılan yolsuzlukta, Berlusconi’nin de birinci derecede sorumlu olduğunu iddia ederek, sanığın 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması gerektiğini bildirdi.

Davada İtalya Başbakanlığı’nı temsil eden avukat Domenico Salvemini ise, Berlusconi’nin SME’yi satın alma işlemindeki usulsüzlüklerle devleti zarara uğratmış olduğu iddiasıyla, sanığın 1 milyon 100 bin Avro tazminat ödemeye de mahkum edilmesini istedi.

Forza İtalya Partisi Genel Koordinatörü Sandro Bondi ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Berlusconi hakkında yıllardır haksız bir karalama kampanyası yürütüldüğünü savundu.

Açıklamada, “Dün Başbakan, bugün ise ana muhalefet lideri olan Berlusconi hakkında, yıllardır siyaset ve hukukun da alet edilmekten çekinilmediği acımasızca bir karalama kampanyası yürütülmektedir” denildi.

1148740cookie-checkBerlusconi’ye 5 yıl hapis cezası istendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.