Berlusconi’ye ‘halk desteksiz’ güven oyu

Parlamentoda hükümet programı okunduktan sonra yapılan oylamada, koalisyon hükümetine 334 ”evet” ve 240 ”hayır” oy verildi.

Berlusconi, güven oyu almadan önce verdiği demeçte ”Özgürlük Evi” ittifakındaki parçalanmışlığın sürmesi halinde, 2006 yılındaki seçimlerde aday olmayacağı konusunda ortaklarına uyarıda bulundu.

SOL KAZANINCA KRİZ ÇIKTI
Yerel seçimlerde sol muhalefetin Irak’a işgalci güç gönderen koalisyonu yenilgiye uğratmasının ardından Hiristiyan Demokratlar kabine ve hükümet genelinde bir dizi degişiklik yapılması önerisini getirmiş ve Berlusconi, bu talebe olumlu bakmayınca kriz çıkmıştı.

2’nci Dünya Savaşı’ndan bu yana en uzun sürede görevde kalmayı başaran Berlusconi, muhafazakar koalisyonunun elini güçlendirmek ve erken seçimden kaçınmak amacıyla istifa etmişti.

IRAK, SAĞA DARBE VURDU
İtalya’da “Özgürlükler Yuvası” adıyla anılan sağ koalisyonu Irak’ta işgalci güçler arasında yer alması yerel seçimlerde oy kaybına neden olmuş ve eski Başbakan ve eski Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi’nin liderliğindeki sol koalisyon, oyların yüzde 52’sini almış ve 13 bölgenin 11’inde yerel yönetimi ele geçirmişti.

Merkez sağ koalisyonun oyu ise yüzde 45’te kalması sonucu Berlusconi halk desteğini yitirmekle eleştiriliyor.

1104650cookie-checkBerlusconi’ye ‘halk desteksiz’ güven oyu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.