Beyaz Rusya’nın Castro’su kazandı

Lukaşenko, seçim merkezi yetkilileriyle görüştükten sonra düzenlediği basın toplantısında, görevini 5 yıllık dönem için devam ettirme hakkını, oyların yüzde 82,6’sını alarak elde ettiğini belirtti.

Lukaşenko, ”muhalefete destek veren Batı ülkelerinin baskısına ve talimatlarına direndiklerini ve bölünmediklerini” belirterek, ”aklı başında olan herkesin, muhalefetin değersiz olduğunu görebileceğini” kaydetti.

MUHALEFET LİDERİ: “MEŞRU DEĞİL” 

Beyaz Rusya muhalefet lideri Aleksandır Milinkeviç, seçimleri kazandığı açıklanan Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko’nun “meşru devlet başkanı olmadığını” ileri sürdü.

Milinkeviç düzenlediği basın toplantısında, “İktidarda meşru olmayan bir devlet başkanının bulunduğunu düşünüyoruz. Bu insanlarla konuşmanın tek yolu sokaklarda konuşmaktır. Sokaklara çıkmak zorundayız” dedi.

Beyaz Rusya’ta dün yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde, 1994’ten beri Devlet Başkanı olan Aleksandır Lukaşenko’nun oyların yüzde 82,6’sını, muhalif lider Aleksandır Milinkeviç’in ise yüzde 6’sını aldığı açıklanmıştı.

FOTOĞRAF: Beyaz Rusya Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko

İLGİLİ HABERLER:

Beyaz Rusya’da muhalif aday serbest…
B. Rusya’nın Castro’su seçime hazırlanıyor…

1125370cookie-checkBeyaz Rusya’nın Castro’su kazandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.