Beyaz Saray’da bir Türk kızı

Geçen hafta Amerika’nın first Lady’si Michelle Obama’yı ziyaret eden grupta yer alan ve Türkiyeli bir ailenin kızı olan Çare Ceven yaşadıklarını gazeteci Ali Keskin’e anlattı.

Islington’da çeşitli okullarda eğitim gören 10 öğrenci geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’da, Amerika’nın first Lady’si Michella Obama’yla bir araya geldi.

Öğrenciler arasında Kahraman Maraşlı bir ailenin 14 yaşındaki kızları Çare Ceven’de vardı.

City of London Academy Isling School’da GSCE eğitim gören Ceven bölge okullarında düzenlenen ve Karayipli göçmenlerin İngiltere’deki tarihini konu alan kompozisyon yarışmasında kendi okulunda finale kalan üç öğrenci arasında birinci seçildi.

Ceven diğer okullarda birinci seçilen öğrencilerle birlikte Beyaz Saray’a düzenlenen tura katılma hakkı elde etti.

Beyaz Saray’da Michella Obama’yla bir araya gelen öğrenciler arasında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Çare Ceven, “Bayan Obama hepimizle teker teker ilgilendi ve yaklaşık 1 saat bizimle sohbet etti. Bu arada hepimiz kendisine birer soru yönelttik” dedi.

Ceven görüşmeden sonra Beyaz Saray’ın içini gezerek, hatıra fotoğrafı çektirdiklerini de söyledi.

“Bu yarışmaya çok özenle hazırlandım. Okulumuzda ve bölgede bulunan Karayipli yaşlılarla görüşüp, onların tarihini onlardan öğrendim. Ayrıca internette de geniş araştırma yaptım” diyen Ceven gelecekle ilgili olarak da, “Amacım Oxford Üniversitesi’nde hukuk okumak. Daha sonra da Harvard’da mastır yapmayı planlıyorum” dedi.

Son üç yıldır okul birincisi olan Çare Ceven’in annesi Leman Doğan ise Çare’nin eğitimiyle çok yakından ilgilendiğini ve onu eğitime yönlendirmek için büyük çaba sarfettiğini belirtti.

1989 yılında Kahraman Maraş’tan İngiltere’ye göç eden Doğan, “Çare’nin bu başarısının diğer çocuklara ve ailelere örnek olmasını diliyorum. Eğitime önem verir ve çocuklarımızın sorunlarıyla yakından ilgilenirsek, hem çocuklarımızı kazanır, hem de onların ilerde başarılı olmasına ön ayak olmuş oluruz” diye konuştu.

FOTOĞRAF: Okulda düzenlenen kompozisyon yarışmasını kazanan Çare Ceven Beyaz Saray’da Michelle Obama tarafından kabul edildi ve sarayda hatıra fotoğrafı da çektirmeyi unutmadı.

1235350cookie-checkBeyaz Saray’da bir Türk kızı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.