Beyaz’a ‘terör’ soruşturması

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “8 Ocak 2016 tarihinde Kanal D isimli televizyon kanalında yayınlanan Beyaz Show isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığımızca 9 Ocak tarihinde soruşturma başlatılmıştır. Program CD’si incelenmeye alınmış olup, program sorumlusu, canlı yayına bağlanan ve program sunucusu soruşturma kapsamına alınmıştır” denildi.

GAZETECİ ZAFER ARAPKİRLİ’NİN YORUMU

“BEYAZ” KALABİLMEK ÇOK DA ZOR DEĞİL HALBUKİ…
Ah be sevgili kardeşim.
Ah be “ailemizin şovmeni”.
Ne gerek vardı bu durumlara düşürmeye kendini?
İyi kötü 20 yıldır, oturma odalarımıza güvenle almıştık seni. Genç kızlarımız rüyalarına kadar buyur etmişlerdi. Anne babalar “Ah yavruum. Allah seni o dul anacığına bağışlasın. Baban rahmet içinde uyusun. Ne kadar efendi ne kadar iyi yetiştirmişler seni..” diye öykünür olmuşlardı 20 yıldır.
O, yerinden kalkıp kameraya doğru yöneldiğinde ceketinin önünü iliklemen yok muydu?.. Ben bile, bunca yıllık gazeteci ve yayıncı olarak ekranda her şeyi hatta senin yaptıklarını bile eleştirmeme rağmen, o hareketine her defasında şapka çıkarırdım. İzleyiciye, ekran başındaki millete saygının en güzel göstergesi diye alkışlardım hep.
Şimdi bu son yaptığın oldu mu yani?
Canlı yayında bir izleyici bağlanıyor. Kimliğini gizlemiş ya da gizlememiş. Öyle ya, böyle bir hassas bir ülkede böyle bir hassas bir konuda, gerçek kimliğini gizlemesini kim kınayabilir o kadının? İnsanlık adına, üzerlerine titrememiz gereken çocukların yaşamı hakkında duygu dolu sözler söylemiş.
Sen de haklı olarak tasdik ediyor, alkışlıyor ve hatta alkışlatıyorsun izleyici kitlene.
Sonra?
Sonrasında memleketin bilcümle faşisti, bilcümle kafatasçısı, bilcümle kan emicisi bir olup, senin ve çalıştığın kanalın üzerine hücum ediyor. Biz de hem o kanala hem de sana sahip çıkmaya hazırlanıyoruz……ki.. Bir de baktık, ne görelim.
Yerlerdesin.. Taklalar atmaya başlamışsın. Yok efendim “Ben de Polis çocuğuyum.” Yok efendim “Ben vatanımı milletimi severim” ağızları..
Sanki “Çocuklar ölmesin” dileğini destekleyince “Bilmemnenin çocuğu” olacaksın. Sanki insanlığın yanında saf tutunca “Vatan Haini, Millet Düşmanı” olacaksın.
Bırakaydın da seni savunaydık. Dik duraydın da, biz de arkanda yer alaydık. Takla atmaya başlamayaydın da, omuzlarda taşıyaydık seni.
Bunca yıldır yaptığın şovu alkışladığımız gibi, en azından ekrana yansıdığı kadarı ile tanıdığımız o “Güzel çocuğu” bağrımıza basıp eşkıyaya, faşist çetelere yedirmeyeydik.
Vereydin bize o fırsatı be Beyazıt Kardeşim.
Bak, sen takla attn diye savcı acımamış. Açıvermişler soruşturmayı. İbret olsun diye adliye koridorlarında süründürme sürecini başlatmışlar.
Belki de çalıştığın kanalın sahibine yaptıkları baskı sonuç verir ve yayından kalkar bunca yıllık programın.
Değer miydi be çocuk?
Değer miydi?
Bak, buradan ilan ediyorum. Ben her şeye rağmen arkandayım.
Bırak takla atmayı.. Birazcık dik dur, özgür düşünce adına, özgür yayıncılık adına, faşist eşkıyaya teslim olmayıp onurlu durmak adına kaldır başını..
Sonuna kadar arkanda duracağım.
Ama önce, bi kalk ayağa.
Haydi aslanım.
Kalkacak mısın?

1475190cookie-checkBeyaz’a ‘terör’ soruşturması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.