Beyninizden çok yararlanın

Bir beyin gücü ve onun işlevi gibi bir insanın hayatta anlamaya ihtiyacı olan birkaç şey vardır. Beyninizi kullanmanız için işte size basit ve harika bazı yöntemler:


a) Onu kullanın


Beyninizi daima kullanmaya ihtiyacınız vardır. Eğer onu kullanmazsanız, şans eseri onu kaybedebilirsiniz. Entellektüel zekaya geldiğinde aşağıdakilerin yüzdesine eşit olduğuna kökensel olarak inanılırdı.


1.Zihinsel sorun


2.Yetenekler  çözme


3.Bellek


4. Sözlü  akıl yürütme


Belleğiniz üzerinde çalışmaya ihtiyacınız vardır. Çalışma belleği, kısa bir zaman peryodu için beynin  bilgi saklama sistemini  işaret eder.


b) Belleğe önem verin.


İyi bellek, her yerinde metottur. Onun üzerinde sürekli olarak çalışmaya ihtiyacınız vardır. Belleğinizi geliştirmek için bazı teknikler yapabilirsiniz.
Her gün araba anahtarınızı  aynı yere  koyma , arabayı aynı yere parketme, belirli önemli şeylere dikkat etme, bazı anahtar kelimeleri ve kodları hatırlamaya gayret etme, ve saire gibi günlük yaşamınızdan görevler yapmaya çabalayın.


c) Beyninizi destekleyin.


Beden eğitimi, sizin fiziksel sağlığınız için iyidir.  Beyniniz için de iyidir. Bazı çalışmalara göre, tamı tamına  haftada üç kere yarım saat yürümenin, soyut akıl yürütme ve yetenekler   kazanma konsantrasyon gücünüzü  yaklaşık  %15 kadar arttırdığı  ispatlandı.
Çocuklar  da beden eğitiminden yararlanabilir. Bir haftada en az üç kere veya aşağı yukarı  dört kere  alıştırma yapan okul çocukları, sınavlarda daha yüksek  notlar almaya yatkındır.  Beden eğitimi, beyin içindeki  yeni hücrelerin büyümesini desteklemeye meyillidir.


d) Dikkat edin


Odaklanmayı öğrenmeniz gerekir. Konsantrasyon gücü, hayatta ne istediğinizi başarmak için  çok önemlidir. O, ilginç bulduğunuz şey üzerinde  odaklanmada  size yardım eder.


Doğru düzende beyin gücünüzü kullanma,  hayatınızın her sahasında büyük başarıdan zevk almanıza izin verecektir.  Akademiklerinizde  notların en iyisinin skorunu yapacaksınız, en iyi arkadaşlar elde edeceksiniz, işin en iyisini ele geçireceksiniz,  işinizde çok iyi skor yapacaksınız ve  kendinize ait bir işiniz varsa çok iyi karlar elde edeceksiniz.


Beyin gücünüzün, onunla doğduğunuz ve üzerinde çalışmaya başladığınız bir şey olduğu  belirli efsanelere göre davranmayın.


Beyin gücünüzü iyileştirmek ve beyninizin yeteneğinin çoğundan faydalanmak için  bu makalede yukarıda bahsedilen tüm ipuçlarını  izleyin. Yapmanız gereken şey, tüm ipuçlarını doğru bir sırada yapmaktır.  Bir gece içinde sonuçlar beklemeyin. Bunlar asla  cereyan etmez.


En dolusuna kadar beyninizi kullanın ve başarının zevkine varın.


* İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından Bertil B Hjert’in makalesi İngilizce’den çevrilmiştir.


http://www.pekiyi.150m.com
[email protected]

710010cookie-checkBeyninizden çok yararlanın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.