Beyrut’ta patlama: Yaklaşık 40 ölü, 2 bin 500 yaralı

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta büyük bir patlama meydana geldi. Lübnan’ın iç güvenlikten sorumlu kurumunun genel müdürü Abbas İbrahim, patlamanın limanda “son derece patlayıcı” maddelerin tutulduğu bir bölgede gerçekleştiğini açıkladı.

Lübnan merkezli Mayadeen televizyonu, ülkenin gümrük yetkililerine dayanarak, “tonlarca nitratın” patladığını bildirdi. Lübnan Salık Bakanı Hamad Hassan patlamada ilk belirlemelere göre yaklaşık 40 kişinin öldüğünü, 2 bin 500 kişinin yaralandığını söyledi.

Eski BBC muhabiri, TV sunucusu Emilia Papadopoulos, patlamayı Kıbrıs’ın Limasol kentinde hissettiklerini, evlerin pencerelerinin titrediğini söyledi. BBC muhabiri Rami Ruhayem, 10 kilometre uzaklıkta deprem gibi hissedildiğini söylediği patlama anı için “Hayatımda bu kadar yüksek bir ses duymadım” dedi.

Lübnan Kızılhaçı, hastanelere yüzlerce yaralının götürüldüğünü, bazı kişilerin de evlerinde mahsur kaldığını açıkladı. Lübnan Başbakanı Hassan Diab, patlamanın sorumlularından hesap sorulacağını söyledi.

Patlama, arkasında büyük bir enkaz bıraktı

AFP’nin bölgedeki muhabiri, Beyrut’un ticaret bölgesi olan ve iş yerlerinin yoğun olduğu Hamra’daki tüm binaların dış cephelerindeki camların kırıldığını aktardı.

Patlamanın şiddetiyle arabalar takla attı, trafik tabelaları yerinden söküldü. Patlama, kilometrelerce ötedeki sokaklarda bile hasara yol açtı.

Olay yeri kordon altına alınırken bölgeye yalnızca kurtarma ekiplerinin ve yakını limanda çalışanların girmesine izin veriliyor.

Reuters’a konuşan bir görgü tanığı ise bölgedeki binaların balkonlarının, patlamanın etkisiyle yıkıldığını anlattı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, binalarının deprem anındaki gibi sallandığını yazdı.

BBC’ye konuşan üst düzey bir İsrail yetkilisi, patlamayla bir alakalarının olmadığını söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, etraftaki binaların camlarının kırıldığı görülüyor. Lübnan basının paylaştığı görüntülerde ise enkaz altında ve yaralı kişiler görülüyor. (BBC TÜRKÇE)

2438960cookie-checkBeyrut’ta patlama: Yaklaşık 40 ölü, 2 bin 500 yaralı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.