‘Big Brother’dan yine PKK ricası

Babacan’ın, özellikle Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasına Türkiye’nin verdiği hayati önemi açıkladığı görüşmede, Kuzey Irak’tan kaynaklanan PKK terörünün kesinlikle durdurulması gereğini bir kez daha dile getirdiği öğrenildi.

Görüşmede, Türkiye’nin ABD’den bu konuda beklentileri olduğunu belirten Babacan’ın, Kuzey Irak’ta PKK liderlerinin yakalanması yönündeki bu beklentilerin değişmediğini yeniden kayda geçirdiği de ifade edildi. Rice ise ABD’nin, PKK terörünün yalnızca Irak’ta değil, tüm dünyada bitirilmesine çok büyük önem verdiğini ve bu konuyu en üst düzeyde ele almakta olduklarını kaydettiği öğrenildi.

GUCHT İLE ERDAL’I GÖRÜŞTÜ

Babacan’ın New York’taki temasları kapsamında Belçika Dışişleri Bakanı Karel de Gucht ile görüşmesinde DHKP-C üyesi Fehriye Erdal’ın yeniden yargılanması konusunu gündeme getirdiği öğrenildi.

Görüşmede, Belçikalı Bakanın, ülkesinin Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecini desteklediğini söylediği öğrenildi. Görüşmede Babacan’ın, Fehriye Erdal’ın yargılanma sürecini gündeme getirdiği, Gucht’un da Erdal’ın tekrar yargılanma sürecini yakından takip ettiğini söylediği bildirildi.
 
 

 

1158830cookie-check‘Big Brother’dan yine PKK ricası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.