Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya getirdiği para için soruşturma talep edildi

Corriere della Sera gazetesinde yer verilen haberde dilekçe ile başvuran yatırımcının Erdoğan hükümeti karşıtı ve bir Avrupa ülkesinde siyasi sığınmacı sıfatıyla yaşadığı iddia edildi.Floransa barosuna kayıtlı avukat Massimiliano Annetta’nın Bologna savcılığına ilettiği dilekçede Bilal Erdoğan’ın para akladığı iddiasıyla İtalya’ya getirdiği paranın soruşturulması talep edildi.

Geçtiğimiz ekim ayında Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın eşi ve çocuklarıyla birlikte Emilia bölgesinin baş şehri Bologna’ya taşındığı ortaya çıktı. Türkiye’de siyasi tartışmalara neden olan bu haberin ardından Bilal Erdoğan yaptığı açıklamada Bologna John Hopkins üniversitesinde 2007’de başladığı ve ara verdiği doktorasını tamamlamak için Bologna’ya geldiğini dile getirdi.
Türkiye’de Fuat Avni’nin yazdığına göre, Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya “yüklü miktarda bir parayla” eylül ayı sonunda geldiği, Türkiye’yi “terk etmek” iddiasıyla Bologna’ya yerleştiği öne sürüldü.

Avukat Massimiliano Annetta’nın Bologna savcılığına ilettiği dilekçede soruşturma talep eden yatırımcının Erdoğan ailesiyle siyasi, Recep Tayyip Erdoğan’la yargısal bir nefretin kurbanı olduğunu ifade ettiği belirtildi.

İtalyanca ve İngilizce dillerinde sunulan dilekçede ayrıca bir başka konuya da dikkat çekildi; buna göre Bilal Erdoğan’ın Bologna’ya silahlı korumalarıyla giriş yaptığı, bu koşullarda İtalyan yetkililerin ülkeye giriş izni tanımayacağı, korumalara Türk diplomatik pasaportu verildiği öne sürüldü.

1577890cookie-checkBilal Erdoğan’ın İtalya’ya getirdiği para için soruşturma talep edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.