Bild’den müjde: AB’nin kararı olumlu

Avrupa Birliği Komisyonu’nun, Türkiye ile müzakerelere başlanması yönünde karar aldığı kesinleşti. Bild Gazetesi’nin, AB Komisyonu’na yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre komisyon, Türkiye ile müzakerelerin başlanması yönünde bir tavsiyede bulunacak.

ENGEL KALMADI

Çarşamba günü açıklanacak Türkiye Raporu’nda aynen, ‘AB Komisyonu, Türkiye’nin siyasi kriterleri yeterince yerine getirdiği kanaatiyle tam üyelik müzakerelerinin başlamasını tavsiye eder’ denildiği ve Türkiye’nin önünde engel kalmadığı kaydediliyor.

SES GETİRDİ

Bild’in ele geçirdiği rapordaki tavsiyeler bölümünde ‘Müzakerelere başlansın’ şeklindeki cümle, diğer gazetelerin internet siteleri ve haber ajansları tarafından anında servise konuldu. Alman haber ajansı DPA ile Reuters ve Associated Press, Bild’in verdiği bir habere göre müzakerelere başlanacağını duyururken, DPA haberi şöyle yayınladı:

DPA HABERİ

‘AB Komisyonu, Bild’in haberine göre Türkiye ile müzakerelerin başlanmasını tavsiye edecek. Bild, ‘Komisyon, Türkiye’nin siyasi kriterleri yeterince yerine getirdiğine inanıyor ve müzakerelere başlanmasını tavsiye ediyor’ dedi. Ancak müzakerelere gerçekten de başlanıp başlanmayacağına, aralık ayında Brüksel’de yapılacak zirvede Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları karar verecek.’ 

1094530cookie-checkBild’den müjde: AB’nin kararı olumlu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.