Bilgi yarışması birincisi: Enfield Türk Okulu

Türkiye’nin Londra Eğitim Müşavirliği ve KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşeliği’nin Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları için birlikte hazırladığı Ali Rıza Değirmencioğlu Bilgi Yarışması’nda öğrenciler yarıştı.

Kuzey Londra’nın WoodGreen bölgesindeki Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nda bu yıl 11’ncisi yapılan yarışmaya 11 okul katıldı.

Yarışmada Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Müsteşarı ve Eğitim Müşavir Vekili Orçun Başaran, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Kortay, adına yarışma düzenlenen merhum eğitimci Ali Rıza Değirmencioğlu’nun eşi Pelin Değirmencioğlu, okul yöneticileri ve yarışmaya katılan öğrencilerin yakınları hazır bulundu.

Şefif Kara’nın başkanlığındaki yarışma jüriliğini Ümit Savaş Taşkesen, Hacı Turan, Sevda Sevsal, Hüseyin Bozalanlar, Yonca Karaca, Necip Demirci, Burhan Sönmez ve Gülsün Aysu Oğuz yaptı…

Yarışmada 240 puan alan Enfield Türk Okulu birinci olurken, 230’ar puan alan Southgate Türk Okulu ile Süleymaniye Türk Okulu ikinci; 200’er puan alan Ali Rıza Değirmencioğlu, Batı Londra Türk Okulu ile Edmonton Fazilet Türk Okulu da üçüncülüğü paylaştı.

Başarılı okullara plaket ve katılma belgeleri, Büyükelçilik Müsteşarı Orçun Başaran, Eğitim Ataşesi Hasan Kortay, Eğitimci Necmi Hasanoğlu, Sevtap Kemal Şerif Kara ve merhum Ali Rıza Değirmencioğlu’nun eşi Pelin Değirmencioğlu tarafından takdim edildi.

Eğitimciler yaptıkları konuşmalarda, bilgi yarışmalarının öğrencileri yarıştırma amaçlı olmadıklarını belirterek öğrencilerin okul ve özel hayatında öğrendiği bilgi birikimlerini paylaşmak ve Türk dili ve kültürüne yönlenmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirttiler…

Yarışmaya katılan okullar ve aldıkları puanlar:

Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu 200 puan ÜÇÜNCÜ
Aziziye Haftasonu Okulu 170 puan
Batı Londra Türk Okulu 200 puan ÜÇÜNCÜ
Edmonton Fazilet Türk Okulu 200 puan ÜÇÜNCÜ
Enfield Türk Okulu 240 puan BİRİNCİ
Ilford Eğitim Merkezi 160 puan
Lighthouse Eğitim Birliği Croydon 180 puan
Mevlana Haftasonu Okulu 190 puan
Southgate Türk Okulu 230 puan İKİNCİ
Süleymaniye Türk Okulu 230 poun İKİNCİ
Welling Türk Okulu 190 puan

847150cookie-checkBilgi yarışması birincisi: Enfield Türk Okulu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.