Bilgisayar denetimi planı rafa kalktı

Bilgisayarların izinsiz denetlenmesinin hukuka aykırı olduğu iddia ediliyor.

Almanya’nın gündeminde “Terör saldırıları planladığından şüphe edilen kişilerin bilgisayarlarının güvenlik birimlerince izinsiz olarak casus programlar yardımıyla denetlenmesi demokratik bir ülkenin anayasal düzeniyle bağdaştırılabilir mi?” sorusu uzun süredir tartışılıyordu.

Federal Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble ile birlikte eyalet içişleri bakanlarının katıldığı Berlin’deki toplantının ardından yapılan açıklamada, konunun şimdilik rafa kaldırıldığı duyuruldu.

İçişleri bakanları toplantısında da konuya açıklık getirilemeyince, konu en azından şimdilik bakanların gündeminden çıkmış oldu.

Toplantıya başkanlık eden Berlin Eyalet İçişleri Senatörü Ehrhart Körting, toplantıdan sonra şu açıklamayı yaptı:

“Güvenliğin muhafaza ve müdafa edilmesinin gerekliliği konusunda sanırım hepimiz hemfikiriz. Neticede anayasanın korunması sadece bir kağıt parçasının değil aynı zamanda insanların da korunması anlamına geliyor. İşte bu korumayı sağlayabilmek için de mümkün olan her şeyi yapmalıyız. Bugünkü toplantıda elde ettiğimiz şey sadece bilgisayarların internet yoluyla izinsiz denetlenmesi konusunda düşündüğümüz yasal düzenlemeyi ortaya koymakla sınırlı kalmadı. Bu konuyu bugün sadece erteledik.“  (DW)

FOTOĞRAF (Sebati Karakurt çekti): Heryerde bilgisayar…

 

1157460cookie-checkBilgisayar denetimi planı rafa kalktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.