Bilim insanları tarih verdi! En son 127 bin yıl önce yaşanmıştı

Yapılan yeni bir bilimsel araştırma Kuzey Kutbu’ndaki buzulların 2035 yılına kadar eriyebileceğini ortaya koydu. Uydu görüntülerini inceleyen bilim insanları 127 bin yıl önce yaşanan durumun 15 yıl içinde tekrar edebileceği görüşünde.

Corona virüsü konuştuğumuz bugünlerde göz ardı ettiğimiz bir tehdit daha var: Küresel Isınma. Yapılan bir bilimsel araştırma konunun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Gezegenimizin iklim tarihini mercek altına alan bilim insanları Kuzey Kutbu’ndaki buzulların 2035 yılına kadar eriyebileceğini açıkladı.

Uydu görüntülerini inceleyen bilim insanları 127 bin yıl önce yaşanan durumun 15 yıl içinde tekrar edebileceği görüşünde.

“ANTARKTİKA’DAKİ BUZ ÖRTÜSÜ DAHA FAZLA ERİYEBİLİR”
Svalbard’daki Greenpeace iklim kampanyası sorumlusu Truls Gulowsen’e göre, Konsvegen buzulundaki bu çekilme, milyarlarca yaşamın mahvolması anlamına geliyor.

Konuyla ilgili konuşan Gulowsen şu ifadeleri kullandı:

“Buzullar yalnızca olağanüstü manzaralar olmakla kalmaz, milyonlarca insanin, hayvanin ve bitkinin su kaynaklarıdır. Petrol, kömür ve doğal gaz gibi fosil yakıtların yarattığı sera etkisi nedeniyle artan sıcaklıklar, buzulları yok ediyor. Fosil yakıt bağımlılığımızdan kurtulmazsak, önce buzulların, ardından da milyarlarca yaşamın mahvolması riskini göze alıyoruz demektir.”

KÜRESEL ISINMA DÜNYA HARİTASINI NASIL DEĞİŞTİRECEK?
Türkiye dahil tüm dünyayı tehdit eden küresel ısınmanın gelecek yıllarda dünya haritasını nasıl değiştireceğini hiç düşündünüz mü? Buzullar eriyor ve maalesef kimse bunu durduramyor. Peki böyle devam ederse nelerle karşılaşacağız?

Christian Aid tarafından yayınlanan rapor Küresel Isınma’nın sonuçları ile ilgili oldukça ürkütücü uyarılarda bulunuyor.

Tüm buzulların erimesi durumunda ortalama deniz suyu seviyesi 65 metre kadar yükselecek. Bu da deniz seviyesine yakın kara parçalarının denize karışacağı anlamına geliyor.

Rapora göre buzulların erimesinden en radikal şekilde etkilenecek ülkelerden birisi İngiltere. İngiltere’ye bakalım. Erime sonrasına bakın ne hale geliyor?

İrlanda Cumhuriyeti ve İngiltere’de kıyı tarafları olduğu gibi su altında kalıyor, adalar küçülüyor.

NASA’NIN GÖZÜNDEN DÜNYA’NIN 137 YILLIK DEĞİŞİMİ
Geçtiğimiz dönemde NASA tehlikenin boyutunu gözler önüne sermek için 1880’den günümüze olan değişikliği gösteren materyalleri yayınlamıştı. ntv.com.tr

2440840cookie-checkBilim insanları tarih verdi! En son 127 bin yıl önce yaşanmıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.