“Bilinçli turisti artırmalıyız”

2013 yılı Ocak-Ağustos dönemine ait uluslararası turist varışları ve turizm gelirlerinde meydana gelen gelişmeleri içeren, Dünya Turizm Örgütü Ekim ayı Barometresi yayınlandı. Türkiye kaydettiği önemli rakamlar ile bu raporun dikkat çeken ülkelerinden birisi oldu.

Dünya Turizm Örgütü Ekim Ayı Barometresi

Uluslararası seyahat eden kişi sayısının 2013’ün ilk sekiz ayında geçen yılın aynı dönemine göre %5 artarak, 747 milyon gibi rekor bir rakama ulaştı. Geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında bu sayı 38 milyonluk bir artışı işaret etmektedir.

4-7 Kasım tarihinde yapılacak WTM Turizm Fuarı’yla ilgili gazetemize konuşan Eco Turkey Travel Genel Müdürü Ali Keskin, “Uluslararası ziyaretçi sayısı bakımından önemli büyüme kaydeden ülkeler arasında Türkiye Avrupa’nın 4. büyük destinasyonu olduğuna dikkat çekti. Keskin, “Türkiye (%+11). gelişmeyle rakip destinasyonları olan Fransa (%+7), İspanya (%+4) ve İtalya (%+2) ise tek haneli büyüme kaydetti.”

Bu büyümeye, en çok uluslararası ziyaretçi ağırlayan Avrupa başta olmak üzere, tüm bölgeler katkı sağladı. Devam eden ekonomik zorluklara rağmen, seyahat eden kişi sayısı açısından Avrupa (%+5) büyümeye devam etti. Asya ve Pasifik’te (%+6), Kuzey ve Güney Amerika’da (%+3), Orta Doğu’da (%+7) ve Afrika’da (%+5) da artış görüldü.

Keskin, “Rapor, uluslararası turist varışlarında meydana gelen olumlu sonuçların, uluslararası turizm gelirlerine de yansıdığını gösteriyor. Uluslararası turizm gelirleri sıralamasında ilk 25’e giren ülkelerin arasında Tayland (%+27) ve Çin (%+25) ’in ardından %22’lik bir büyüme ile Türkiye gelmektedir. Ülkemizi Japonya, Birleşik Krallık, Yunanistan, Hindistan, Malezya ve A.B.D takip ediyor.” dedi.

“Türkiye’ye gelen bilinçli turistlerin sayısını arttırmalıyız”

Eco Turkey Genel müdürü Ali Keskin yaptığı açıklamada, “Amacımız ülkeye gelen bilinçli turist sayısını arttırmak” diye konuştu. 2010, 2011, 2012 yıllarında Dünya Turizm Fuarı WTM Londra Fuarı’nda üç kez peşpeşe “Sorumlu Turizmcilik” alanında örnek firma gösterildiklerine dikkat çeken Keskin, , “Türkiye’ye gelen turistleri arttırmayı hedeflerken, bunların bilinçli ve gezgin turistler olmasına da dikkat etmeliyiz” dedi. BM Çevre Programı 1 Milyar Ağaç Kampanyası, World Land Trust, Climate Care, Sustainable Travel International, British Airways gibi uluslararaı partnerları bulunan Eco Turkey, 2009 yılında İngiltere’de kuruldu ve şu anda 273 Edmonton Fore Street üzerinde yeni ofisinde faaliyet yürütüyor.

Geniş Tatil Seçenekleri

5 yıllık bir çalışmanın sonucu ortaya çıkan ve yurt dışında hizmet veren Türkiye’nin en geniş kapsamlı turizm firamalarından olan www.ecoturkey.com web sitesinde çok sayıda alternatif paket tatiller, Doğa ve macera turları, Trekking, dağ ve kaya tırmanışı, kayaking ve rafting, yamaç paraşütçülüğü bisiklet turları, yaban hayatı ve kuş gözlemciliği, kültür turları, mavi yolculuk, aile tatilleri, hafta sonu tatilleri, sağlık ve termal tatilleri, yoga tatilleri, kış tatilleri, lüks tatiller, gönüllü çalışma gibi tatil seçenekleri olmak üzere, butik oteller, oteller, kamplar, ekolojik çiftlikler, mağara otelleri yer alıyor. Türkiye ile ilgili bilgilerin yer aldığı sitede ayrıca, uçak bileti, seyahat sigortası, havaalanı otoparkı, tren ve otobüs bileti, oto kiralama, karbon ofset gibi servislerde yer alıyor.

Eco Turkey’in çalışmaları hakkında bilgi almak isteyenler www.ecoturkey.com web sitesini ziyaret edebiler veya telefonla 020 31190004 – 0203 4176373 numaralı telefonları arayabilirler.

www.ecoturkey.com

849430cookie-check“Bilinçli turisti artırmalıyız”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.