“Bill Clinton’ın Obama’yı telaşlandırdı”

“Taze Başkan Obama, ‘Kaçın Kurrası’ Bill karşısında kroşe yemiş boksör gibi sendeliyor,” şeklinde ifadelere şu sıralarda Amerikan basınında sıkça rastgeliniyor. Son olarak Bill Clinton’un Colorado Eyalet’indeki senatör seçimlerinde Obama’nın desteklediği aday M.Bennet’e karşı diğer Demokratlar’dan Andrew Ramonoff’a arka çıkması bardağı taşıran son damla oldu.

Şimdiki Dışişleri Bakanı ve eski başkanlık yarışındaki râkibesi Hillary Clinton’ı Beyaz Saray’da görevlendirdiğinden beri, eski Başkan Clinton’un her türden manevrasıyla karşı karşıya kalan Obama’nın eski Roma İmparatorları tarzında siyasi manevralara ihtiyacı olduğu hatırlatıldı, bu anlamda Julius Ceaser’ın hayat hikâyesine önem vermesi de önerildi.

Bill Clinton, emekli olduktan sonra ve bir kaç kez sağlık sorunu atlatmanın ardından siyasetten elini çekmemişti. Kurduğu Clinton Vakfı aracılığıyla siyaseti sürtdüren Bill’in Demokrat Parti içinde en az Obama kadar, hatta ondan daha etkili olduğunu düşünenler bulunuyor. Nitekim son ara seçimlerde Demokratlar listesinden aday olanların büyük kısmı Clinton hizbî yanlısı bulunuyor.

1250340cookie-check“Bill Clinton’ın Obama’yı telaşlandırdı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.