Bin Laden’den bu kez tehdit yok

11 Eylül saldırılarının altıncı yıldönümü yaklaşırken ortaya çıkan görüntüler konusunda bir Amerikalı yetkili, yaptıkları inceleme sonucunda görüntülerdeki kişinin Usame bin Laden olduğuna inandıklarını açıkladı.

El Cezire televizyonu, Usame bin Laden’e ait yeni görüntülerin kısa bir bölümünü dün akşam yayınladı.

Bir masa da oturarak açıklamasını okuyan Usame bin Laden’in görüldüğü kayıtta, ekranın altında ise ‘Şeyh Usame bin Ladin’in Amerikan halkına mesajı’ ifadesi yer alıyor.

Amerikalı yetkililer, konuşma metnini incelediklerini, görüntülerdeki kişinin Amerika Birleşik Devletleri’ne karşı açık bir tehditte ya da saldırı çağrısında bulunmadığını söylediler.

Usame bin Laden, konuşmasında, Amerikan halkının, Başkan George Bush’u savaşı sona erdirmeye ikna edemediğini ifade ediyor.

Amerikan ABC Televizyonu’nun elde ettiği konuşma metnine göre bin Laden, “Büyük bir hata yaptınız. Bu savaşı başlatan kişileri ne sorumlu tuttunuz ne de cezalandırdınız” diyor.

“Bush’un ilk dönemini tamamlamasına izin verdiniz ve daha da ilginci onu bir dönem için daha seçtiniz. Bu, O’na Irak ve Afganistan’daki savaşı sürdürmek için açık bir yetki verdi” diyen bin Laden savaşı sona erdirmenin iki yolu bulunduğunu ifade ediyor.

“İlk yolu bizim kan dökmeye ve size karşı savaşmaya devam etmemiz, ikinci yol ise sizin Amerika’nın demokrasisini reddederek İslam’a dönmeniz” diyen bin Laden, sözlerini “Sizi İslam’ı kucaklamaya davet ediyorum” diye sürdürüyor.

Konuşmada Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’den de bahsedilmesi, sözkonusu video kaydının Mayıs ayından sonra yapıldığını gösteriyor. (BBC)


 

1157470cookie-checkBin Laden’den bu kez tehdit yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.