Bin Ladin’e özel ajan yolda

Gazetenin haberi şöyle:

“Bir Amerikalı yetkili ‘İzini kaybettiğimiz doğru değil. Çalışmalarımızı artırıyoruz’ derken geçen hafta Ulusal İstihbarat Başkanı Amiral Mike McConnell Senato’ya, ‘Bir Numara’ ve ‘İki Numara’ diye söz ettiği Usame bin Ladin ve Ayman ez-Zevahiri’nin Pakistan’da olduğunu ve yeni eğitim kampları kurduğunu söyledi. Bu yıllardır yetkili ağızlardan duyulan en net ifadeydi. Bu sözler El Kaide liderleri hakkında yeni istihbarata ulaşılmış olabileceği söylentilerine neden olurken yetkililer, Bin Ladin’in daha önceki yıllarda mart ayında yer değiştirdiğine dikkat çekiyorlar.”

The Daily Telegraph, ayrıca Ahmed Raşid’in kaleminden de El Kaide’nin bugün geldiği noktayı değerlendirdi.

Raşid, “Usame bin Ladin, 2001 yılında Tora Bora Dağları’ndan kaçarken 50’inci yaşını göreceğini düşünmüyordu herhalde” diyerek El Kaide liderinin bundan fazlasını da başardığını belirtti.

Gazetenin yorumu şöyle:

“Tüm kayıplarına rağmen El Kaide’yi yeniden yapılandırdı. Afrika ve Irak’ta yeni üsler kurdu, Avrupa’ya yayıldı. Afganistan’da Taleban’ı yeniden canlandırdı, Pakistan’ı terörün merkezi haline getirdi. Bin Ladin, Amerika Birleşik Devletleri’nin başarısız politikaları nedeniyle yarım asırdır yaşıyor. Çünkü Amerika, ele geçirilmesi daha kolay olduğu zamanda onu kovalamayı bıraktı ve Irak’ı işgal etmekle uğraştı. Bin Ladin yarın ölse bile, yaydığı mesaj ve kurduğu örgüt dünya için hâlâ büyük bir tehdit olmayı sürdürecek.”

1147470cookie-checkBin Ladin’e özel ajan yolda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.