Bin sahte rakı aranıyor

Malatya, Kayseri ve Sakarya’nın Hendek ilçesinde de sahte rakı ele geçirildi. Operasyonlar sürüyor.


5 CAN DAHA


Gaziosmanpaşa’da bir restoranda rakı içtikten sonra rahatsızlanan ve Avcılar’daki özel bir hastanede tedavi altına alınan Recep Çulamoğlu hayatını kaybetti.


Aynı hastaneye ani karaciğer rahatsızlığı ile giden ve hayatını kaybeden Rüştü Ceylan’ın da sahte rakıdan öldüğü belirlendi.


Aynı şikayetlerle hastaneye kaldırılan Cezmi Akkoyun ile Semra Yüksel de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Sahte rakıya yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve emniyette fenalaşması sonucu kaldırıldığı hastanede ölen Tanju Kelkit’in de sahte rakıdan öldüğü anlaşıldı.


OPERASYON SÜRÜYOR


İstanbul Ayazağa’da bir sahte rakı imalathanesi ortaya çıkarıldı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Evin 4 ay önce deterjan imalathanesi olarak kiralandığı öğrenildi.


Operasyonun ardından polisin başlattığı takip sonucunda Mecidiyeköy’de 3 kişi yakalandı.


Bu kişilerle birlikte ele geçirilen minibüste yaklaşık bin 400 şişe sahte rakı bulundu.


İstanbul’da sahte rakı soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 11’i Gaziosmanpaşa ve Eyüp Adliyesi’ne sevk edildi.


Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra soruşturmanın bir bölümünün yürütüldüğü Eyüp Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen 5 kişi ile tedavi gördüğü Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden getirilen Ömer Lütfi Karal, Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz tarafından sorgulandı.


Zanlılar, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak” ve “halkın içeceği sulara ve yiyeceği şeylere zehir katarak umumi sağlığını tehlikeye düşürerek, yaralanmaya ve ölüme sebebiyet vermek” suçlarından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.


Bu kişilerden Atilla Bayramoğlu serbest bırakılırken 5 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Bu arada Eyüp Savcılığı’nın talebi üzerine mahkeme “gizlilik kararı” aldı. Artık, soruşturma dosyasına ilişkin bilgi ve belgeler yayınlanamayacak.


Öte yandan, Antalya’da, 4 bin 500 şişe sahte rakıyı taşırken yakalanan kamyon şoförü Mehmet Duran Başaran tutuklandı. Başaran’ın daha önce de kaçak içki taşımak suçundan 100 bin YTL cezaya çarptırıldığı, yargılamasının da halen sürdüğü belirlendi.


Jandarma ekiplerinin, Malatya merkezdeki bir büfe ile Yeşilyurt ilçesi Şehit Uşağı Köyü’ndeki üç evdeyaptığı aramalarda, yaklaşık 2 ton sahte rakı ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbet bırakıldı.


Kayseri’de ise bir bayiide bulunan 11 şişe rakının sahte olduğu belirlendi. İşyeri sahibi gözaltına alındı. Sakarya’nın Hendek ilçesi’nde de 260 şişe sahte rakı ele geçirildi. Hendek’te gözaltına alınan 4 sanıktan ikisi tutuklandı.
 
 

1019350cookie-checkBin sahte rakı aranıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.