“Bir ampul kaç balıkla yanar?”

YÜZDE BEŞ ENERJİ İÇİN 2 BİN DEREYE SANTRAL!

Dünya Su Gününde Türkiye’nin su kaynaklarının neredeyse tamamına yakınında kurulacak olan hidroelektrik santrallerine (HES) dikkat çeken Türkiye Su Meclisi, dereler üzerinde kurulacak olan HES’lerin bu bölgelerde yaşayanları göçe zorladığına dikkat çekti. HES’lerin Türkiye’nin enerji ihtiyacının yalnızca yüzde 5’ini karşıladığının vurgulandığı afişte, buna karşılık 2 bin dere üzerinde kurulacak santrallerin ağaçları, balıklar ve diğer canlıları tehdit ettiğine dikkat çekildi.

55 ÇEVRE ÖRGÜTÜ BİR ARAYA GELDİ

Türkiye’nin dereleri üzerinde oynanan büyük oyuna son verilmesinin istendiği afişte, ülkenin dört bir yanında HES’lere karşı mücadele yürüten çevre örgütleri ve gönüllülerinin imzası yer aldı.

Afişte, Doğa Derneği, Buğday derneği, Camili Köyler Birliği, Alakır Kardeşliği Platformu, Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği, TEMA Vakfı, Solaklı Dereleri Platformu, Yuvarlakçayı Koruma Platformu, Van Gölü İnisiyatifi Derneği, Mersin Çevre Girişimi, Çevre İçin Yaşam Girişimi’nin de aralarında olduğu 55 sivil toplum örgütünün mizası yer aldı.

1501630cookie-check“Bir ampul kaç balıkla yanar?”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.