Bir böbrek ikisini de kurtardı…

16 yıldır hapiste olan Scott kardeşlerden birisinin diyaliz makinasında yaşamak zorunda kalması üzerine öteki “kardeşime canım feda olsun” dedi, ameliyat masasına yattı ve bunun üzerine cezaları af olundu.

Mississippi Eyaleti’nde yaşayan Gladsy ve Jamie Scott adlı iki siyahî Amerikalı kız, 1993 yılında silahlı tehditle kaldırımda bulunan iki kişiden toplam 11 Dolar gasp etmişlerdi. Yakalanıp yargı önüne çıkarıldılar ve mahkeme her ikisini ömür boyu hapse mahkûm etti.

Ancak süre içinde kardeşlerden Jamie’nin böbrekleri kaldığı hücrede iflas etti ve yasal zorunluluk nedeniyle Mississippi Eyaleti bütçesinden bedeli karşılanmak üzere diyaliz makinası, bu operasyon için iki hemşire ve sağlık ekipmanı hapishaneye taşındı. Yıllarca büyük harcamalar gerektiren bu işlem yerine kızkardeşi Gladsy, “büyük fedakârlık gösterip” bir böbreğini sevgili kızkardeşine bağışlayınca, Eyalet’in bütçesi bu yükten kurtulmuş oldu. Mahkûm kız kardeşlerin durumunu tekrar ele alan Vali Haley Barbour, yetkisini kullanarak, Eyalet maliyesine dolaylı yönden katkıda bulundukları için ikisine de aynı ânda af çıkardı. Böylece, birisinin böbreği her anlamda ikisini de kurtarmış oldu.

1518270cookie-checkBir böbrek ikisini de kurtardı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.