Bir ceza da Kasımpaşa’dan

Ancak oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe’de Güiza 5. dakikada skoru 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı da bu skorla tamamlandı. Maçın ikinci yarısının hemen başında konuk ekip Cenk’in attığı golle 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın 80. dakikasında Kasımpaşa’dan Şahin skoru 3-1 yaptı. Mücadelede başka gol olmadı ve Kasımpaşa sahadan 3-1 galip ayrılan taraf oldu.

MAÇIN KARNESİ

1. dakikada Kasımpaşa 1-0 öne geçti. 53. saniyede Cenk’in ceza alanı içinde etkisiz vuruşunda, topu kaleci Volkan Demirel direğin dibinde tutmaya çalışırken elinden kaçırınca o bölgedeki Gökhan, fırsatı değerlendirerek meşin yuvarlağı filelere gönderdi.
5. dakikada Semih’in pasıyla rakibiyle ikili mücadeleye giren Mehmet’in kazandırdığı topla ceza alanı önünde buluşan Güiza’nın yerden vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1
13. dakikada Mehmet’in ceza alanın dışından yerden sert şutunda, meşin yuvarlak savunmaya da çarparak direğin yanından az farkla auta çıktı.
16. dakikada Mehmet, yine ceza alanı dışından sert vurdu, ancak top kaleci Tolga’da kaldı.
16. dakikada Kasımpaşa, Gökhan ile önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Atılan uzun topla savunmanın arkasında buluşan Gökhan, ceza alanı ön çizgisine kadar çıkan kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya geldi. Topu sağa doğru çekerek Volkan’ı geçen Gökhan’ın çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
21. dakikada Keller’in ceza alanı içine ortasında kale önünde Cenk topa dokunamayıp önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.
35. dakikada Moritz’in pasıyla kalenin sağ çaprazında topla buluşan Gökhan’ın artistik vuruşunda dönen topu aynı futbolcu ikinci kez kaleye gönderdi. Volkan’ın elinden seken top, Önder’in karnına çarparak kornere çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı da 1-1 berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARI
46. dakikada Sedat’ın gönderdiği topla ceza alanı içinde topla buluşan Murat Erdoğan, kaleciyle karşı karşıya kaldı, ancak bu oyuncunun şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
47. dakikada Ergün’ün uzun pasıyla solda topla buluşan Cenk, ceza alanına girince yerden sert vurarak kaleci Volkan Demirel’in altından meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1
52. dakikada Sedat’ın uzak mesafeden kaleye gönderdiği top kaleci Volkan Demirel’in ellerinde kaldı.
55. dakikada Cenk sağdan getirdiği topu ceza alanı içinde Murat Erdoğan’a verdi. Bu futbolcunun sert şutunda, top kaleci Volkan Demirel’den döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırarak, tehlikeyi önledi.
80. dakikada Moritz’in ceza alanının dışından sert vuruşunda top üstten auta çıktı.
81. dakikada savunmanın arkasına atılan topla buluşan Şahin’in vuruşunda, kaleci Volkan Demirel’den dönen topa ikinci kez vuran Kasımpaşalı futbolcu, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek, farkı 2’ye çıkardı: 3-1
89. dakikada Semih’in sol çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
90+4. dakikada Semih’in kale önündeki vuruşunda top üst ağlarda kaldı.
Son haftaların formda takımı, düşüş yaşayan Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek, kendisi için büyük önem taşıyan 3 puanı aldı.

ŞOK YENİLGİLER SÜRÜYOR

Turkcel Süper Lig’de Kasımpaşa’ya 3-1 yenilen Fenerbahçe’nin kan kaybı sürüyor.
Ligde ilk 8 hafta aldığı üst üste galibiyetlerin ardından düşüşe geçen sarı-lacivertli ekip, geçen hafta Beşiktaş karşısında aldığı mağlubiyetin ardından, Kasımpaşa karşısında da yenilgiden kurtulamadı.
Sakat ve cezalı 4 futbolcunun yokluğunda takımını çift forvet oyuncusuyla sahaya süren Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, son haftaların formda takımı Kasımpaşa önünde beklemediği bir yenilgi aldı.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 80. dakikaya gelinirken, protokol tribünündeki yerinden kalkarak, içeriye girdi.

SEYİRCİSİZ İLK MAĞLUBİYET

Fenerbahçe, Kadıköy’de seyircisinden yoksun çıktığı 6. maçta ilk mağlubiyetini aldı.
Bundan önce sahasında seyircisiz 5 maça çıkan sarı-lacivertli ekip, ilk ikisinden beraberlikle ayrılmış, sonraki 3 maçı galibiyetlerle tamamlamıştı.

Fenerbahçe’nin, cezası nedeniyle kendi evinde oynadığı seyircisiz maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Sezon Organizasyon Rakip Sonuç
——— ———— ——— —–
2002-2003 Süper Lig Adanaspor 1 – 1
2005-2006 Süper Lig Diyarbakırspor 2 – 2
2005-2006 Süper Lig K. Erciyesspor 4 – 2
2006-2007 Türkiye Kupası İnegölspor 6 – 0
2006-2007 Türkiye Kupası Gençlerbirliği 2 – 1
2009-2010 Süper Lig Kasımpaşa 1 – 3

KASIMPAŞA’DAN AYNI TARİFE

Son haftaların çıkışta olan takımı Kasımpaşa, geçen hafta Trabzonspor karşısında aldığı galibiyetin ardından Fenerbahçe’ye de süpriz yaptı.

Trabzonspor’u 3-1 yenen Kasımpaşa, Fenerbahçe’ye de aynı tarifeyi uyguladı.

Bordo-mavili ekip karşısında aldıkları galibiyetle rakiplerinde teknik adam değişikliğine neden olan Kasımpaşa, Beşiktaş mağlubiyetiyle sarsılan Fenerbahçe’ye de şok yenilgi tattırdı.

Bu arada Kasımpaşa, güçlü rakibi karşısında elde ettiği sonuçla bu sezon ilk dış saha galibiyetine imza atmış oldu.

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ

Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Fenerbahçe karşısında aldıkları 3-1 galibiyetten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Vural, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, artık düşme potası içinde olmadıklarını belirterek, ”Mutluyum, artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” dedi.

Karşılaşmayı değerlendiren Vural, Trabzonspor maçından sonra kullandığı ”Real Madrid gelse havasını alır” ifadesine açıklık getirerek başladığı konuşmasında, ”Burada şunu ifade ettim. Bizim Fenerbahçemiz, Real Madrid’ten de büyüktür. Kimsenin şüphesi olmasın. Futbolcularımın şunu bilmesi lazımdı. Öyle bir maç oynayacağız ki, burada puan alamazsak bizim için kötü olacaktı. Kazanmamak demek, 5 haftadan beri süren yenilmezliği sona erdirecekti. Düşme potası içinde olacaktık, kim olursa olsun yenmek zorunda olduğumuz için söyledim” diye konuştu.

Fenerbahçe’nin maçın genelinde 8-9, kendilerinin ise 14-15 pozisyona girdiğini kaydeden Vural, şunları söyledi:
”Fenerbahçe’nin ayağa oynayan, birlikte oynayan bir takım olduğunu, kendi sahamızda yapacağımız faullerin, kornerlerin sıkıntı yapacağını bildiğimiz için, kendi alanımızda bu hataları yapmamaya çalıştık. Onları oynatmadık. Beni en mutlu eden şey, Türkiye’nin en güzide kulübünün en güzide oyuncuları, bu sene bizim sahadaki dizilişimize uyarak oynadılar. Oyunun gidişine baktık ki, demek ki Fenerbahçe takımı taraftarıyla büyük. 45 bin kişi olsa böyle mi olurdu, bilmiyorum. Bu önemli avantajı elimize geçirip, önemli bir galibiyeti almış olduk. Şu anda artık düşme potası içinde değiliz.”

ÜZÜLÜYORUM

Futbolcularını kutladığını belirten Vural, ”Kasımpaşa camiasına hayırlı olsun, Fenerbahçe’ye de geçmiş olsun” dedi.
Vural, maçtan önceki günlerde ”Bakarsınız bu hafta da Daum gider” açıklamasıyla ilgili olarak da ”Espri yaptım, Hikmet Karaman, neden böyle konuştuğumu sordu. İnsanların espri kavramı yok. Üzüldüm tabii ki. Demek ki biz hiç bir şey konuşmayalım ki, böyle savunma yapmak zorunda kalmayalım” diye konuştu.

ÇİFT FORVETİ OYUNCULAR İSTEDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Kasımpaşa karşısında sahaya sürdüğü çift forvetli sistemi futbolcularının istediğini açıkladı.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında değerlendirmeler yapan Alman teknik adam, sistemi neden değiştirdiği sorusuna şöyle yanıt verdi:

”Hafta içinde birçok futbolcularla bazı görüşmelerimiz oldu. İyi görüşmelerimiz oldu. Hemen hemen tüm futbolcular, iki forvet ile başlamamızı istedi. ‘Daha fazla pozisyon yakalarız, tehlikeli oluruz’ diye düşünceleri vardı. Hem sakatlık, hem cezalılarımız vardı. Hem de futbolcularımızın isteğine göre de iki forvet artı Alex ile çıkmak istedim. Ama umduğumuz gibi olmadı maalesef. Nedenleri budur. Sonuçta bu yenilgiyi 2 veya 3 forvete bağlamıyorum.”

Son haftalarda Fenerbahçe’deki düşüşün nedeni sorusuna da Daum şu yanıtı verdi:

”Nedenler değişik olabilir, cezalar olabilir, sakatlıklar olabilir. Belki de ilk haftalarda aldığımız güzel sonuçlar bazı kişileri yanılttı. Bazı futbolcularımız belki bayağı ileride, iyi bir durumda olduğumuzu düşünerek daha düşük tempoyla oynadılar. Birçok pozisyonda belki de ilk haftalarda rakibe göre daha şanslıydık. Şimdi dezavantajlarımız olan bazı şeyler var. Değişik nedenleri var.

Ama şu bir gerçek, aynı futbolcularla bu düşüşten çıkacağız, bundan eminim. Çünkü kaliteli bir ekibimiz var. İlk haftalardaki iyi sonuçlar nasıl iyiyse, hep birlikte yaptık. Birlikte kaybediyor, bu dönemi yaşıyoruz. Aynı futbolcularımla güzel günler bekliyor bizi.”

Daum, seyircisiz oynamalarını da kendilerine dezavantaj, Kasımpaşa için de avantaj olduğunu ifade etti.

726310cookie-checkBir ceza da Kasımpaşa’dan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.