‘Bir cümleyle çözülür’

Başbakan Erdoğan, türban konusundaki tartışmalarla ilgili olarak, ”bizim kafamız gayet nettir. ‘Karmaşıktır’ diyenler kendi kafalarının durumunu düşünsünler” derken, ”Türkiye hala bu sorunu çözemiyorsa, bu özgürlükler noktasında ciddi sıkıntıdır. bunu beraber aşarız… Yeni anayasayı beklemeye de gerek yok. Bunun çözümü çok kolay. Otururuz beraberce mutabık kaldığımız bir cümleyle bu çözülür” şeklinde konuştu.


İspanya’dan dönüşünde Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ”Siz ‘türban simge de olsa yasaklanmamalı’ dediniz. Bu türban sorununun çözümüne yönelik bir adımın işareti mi?” şeklindeki soru üzerine, açıklamasındaki ifadelerini çok iyi hatırladığını belirterek şunları kaydetti: ”Konuya yaklaşımımızı belirterek, bundan önceki yaklaşımımız neyse o şekilde yaklaştık. Şunları söyleyeyim; Türkiye’de siyaset maalesef hala belden aşağı vurma teknikleriyle devam ediyor. Ana Muhalefet’in yaklaşım tarzı bu. Benim konuşma metnimin içerisinde türban, başörtüsü konusu yoktu. Ama sorular kısmında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na uluslararası medya, iş adamları grubundan bu tür bir soru geldi. Ben de cevabını verdim. Cevabım da konuya yönelik olarak, bunun özgürlükler noktasında ele alınmasını ifade ettim ve bu özgürlüğün engellenmemesi gerektiğini ifade ettim. Ondan sonra da ‘velev ki simge dahi olsa dünyanın hiçbir yerinde hangi simgeye yasak konulmuştur’ şeklinde benim bir cevabım oldu. Hiçbir simge yasak olamaz.”


Erdoğan, “Biz bu konuda her şeye hazırız. Gerekirse randevu talebinde bulunur bu konuyu konuşurum… Bu işi hep birlikte kaldırırız, ama dayanışmayla, gerilim politikalarıyla değil. Bunu beraber aşarız. MHP ben de varım diyor. CHP yoksa yok” dedi.

1053920cookie-check‘Bir cümleyle çözülür’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.