Bir daha olmasın diye Maraş’a gidiyorlar

Londra’dan bir grup, 39’uncu yılında Maraş katliamında can verenleri anmak ve benzeri vahşetlerin bir daha yaşanmaması için Maraş’a gitme kararı aldı.

KONUYLA ilgili olarak Britanya Alevi Federasyonu Merkez binasında düzenlenen basın toplantısına Maraş katliamında yakınlarını kaybedenlerden Dilek Boz, Hayri Ergönül, BAF Başkanı İsrafil Erbil, gazeteci, yazar Akın Olgun, Hull Cemevi Başkanı Miray Kaplan, El- Com Başkanı Hasan Gül ve Sivas Gürün ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği başkanı Bektaş Gürgür katıldı. İsrafil Erbil, “Maraş katliamının 39’uncu yılına ve günümüzde akademisyen ve gazetecilerin üzerindeki baskılara ve her tür hukuksuzluğa karşı dikkat çekmek için bir basın toplantısı” yapıldığını ifade etti. Akın Olgun, basın ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına karşı “Sözümüz var” başlıklı basın açıklamasında bulundu.

‘KENDİNİ BİLMEZ MECZUP İŞİ DEĞİL’
Hull Başkanı Miray Kaplan, Britanya Alevi Federasyonu’nun basın açıklamasını dile getirdi. Kaplan şunları söyledi; “39 yıl önce Maraş sokaklarında bütün insanlığa karşı, bütün mazlum halklara karşı suç işlendi. Kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı kurşunlanarak, işkence edilerek, yakılarak katledildi. Maraş katliamı ne bir grup kendini bilmezin, ne de bir grup meczubun yaptığı katliamdır. Bu katliam planlı, organize bir Alevi katliamıdır. Yerel yönetimin de desteğiyle halk Alevilere karşı kışkırtılmış, katliam için zemin hazırlanmıştır. 39. yılında Maraş katliamını lanetliyoruz. Maraş’ta kaybettiğimiz canları unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. 23 Aralık’ta Maraş katliamının 39. yılında yitirdiğimiz canların yasını tutmak için, bir daha yaşanmaması için biz mutlaka Maraş’ta olacağız.” Halil YETKİNLİOĞLU / LONDRA

2143010cookie-checkBir daha olmasın diye Maraş’a gidiyorlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.