‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ AKM’de

Çalışmalarını Türkiye’de sürdüren ve Londra’yı sık sık ziyaret eden Umut Ulaş Er, 23-24-25 ve 26 Haziran tarihlerinde, Atatürk Kültür Merkezi’nde “Bir Delinin Hatıra Defteri” adlı oyunuyla tiyatroseverlerin karşısında olacak. Yaklaşık 250 kişilik kapasiteli AKM’deki oyun, saat 19.30’da başlayacak.


Nikolai Gogol’ün “Bir Delinin Hatıra Defteri” adlı eserini çağdaş bir yorumla sahneye koymaya çalışan Umut Ulaş Er, Londra’daki tiyatroseverlerin mutlaka bu oyunu izlemelerini tavsiye etti.


Konuyla ilgili olarak, Atatürk Kültür Merkezi’nde çalışmalarını yürüten Umut Ulaş Er, geçtiğimiz günlerde Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Nilgün Atalay ile bir araya geldi. 


Karşılıklı olarak oyun ile ilgili olarak fikir alışverişinde bulunan Atalay ve Er, tiyatroseverleri AKM’ye çekmenin yollarını arıyorlar. Derneğin önünde objektiflerimize poz veren ikili, çalışmaların bu oyunla sınırlı kalmayacağını ve daha farklı oyunların da zaman içinde AKM’de listeye gireceğini belirtiler.


OYUNUN KONUSU


Sıradan bir üçüncü dereceden memur olan Aksentin İvanoviç Poprişçin, bu sıradanlığı karşısında sürekli aşağılanır, alaya alınır… Ve günün birinde Poprişçin, çok yüksek tabakadan bir kızın kendisini sevdiğini sanır, hayal dünyasındaki mutluluğu kızın daha soylu bir beyzadeyle evlenmek üzere olmasını öğrenmesi ile yıkılır…


Bundan sonraki hayalleri, tıpkı o soylu gibi bir asilzade hatta belki de bir kral olmaktır. Günün birinde Aksentin İvaneviç Poprişçin, kendini İspanya Kralı olmuş bir vaziyette akıl hastanesinde bulur. Saçları kısaltılmış bir halde, gözleri yaşlı annesini yanına istemesi, oyunun en gerçek anıdır belki de…


FOTOĞRAF: Umut Ulaş Er ve Nilgün Atalay

781450cookie-check‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ AKM’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.