Bir grup İsrailli Gazze Şeridi’ni kuşattı

Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki bir karakoldan 2006 yılı Haziran ayında kaçırılan ve o günden bu yana Gazze’de tutulan İsrail askeri Gilad Şalit’in serbest bırakılmasıyla ilgili görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine, bir grup İsrailli gösterici Gazze Şeridi’ne mal geçişinde kullanılan geçişlerden birini kuşattı.

Hamas’ın görüşmelere son verecekleri yolunda tehditlerinin ardından onlarca İsrailli sabah saatlerinden itibaren Kerem Şalom geçiş noktasında toplandı. Gazze’ye mal götürmek için gelen kamyonları durduran göstericiler, geçiş noktasında lastik yaktı, Gazze’ye mal girişine izin verilmemesini istedi.

Protesto gösterisinin öğleden sonra Gilat Şalit’in kaçırıldığı noktada devam edeceği, buradaki gösteriye Şalit’in ailesi ile birlikte bazı parlamento üyelerinin de katılacağı kaydedildi.

Hamas liderlerinden ve Şalit’in iadesi görüşmelerinden sorumlu Yusuf Ferhat, Mısır tarafından tutuklanan bir Hamas liderinin serbest bırakılmaması halinde, görüşmelere son verecekleri yolunda tehditlerde bulunmuştu.

Yusuf Ferhat, birkaç gün önce Gazze’de düzenlenen bir gösteride yaptığı konuşmada, Mısır’da tutuklu bulunan Eymen Nofel adlı Hamaslı serbest bırakılıncaya kadar, Şalit dosyasını ”buzdolabına kaldıracaklarını” söylemişti.

1180460cookie-checkBir grup İsrailli Gazze Şeridi’ni kuşattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.