Bir internet sitesinin olmazsa olmazı trafik

HAKAN TOPUZOĞLU – E-ticaret sitenize veya firmanızın tanıtımı amacıyla kurdurmuş olduğunuz internet sitenize trafik çekmek istiyorsunuz, yani daha fazla kişinin siteye girmesini, ulaşmasını istiyorsunuz ama bu konuda ne yapacağınızı tam olarak bilmiyorsunuz. Sorduğunuz firmalar ise çok yüksek rakamlar içeren SEO çalışmalarından bahsediyor ama tam olarak ne yapılacağınızı anlamamış olmanın da etkisiyle karar veremiyorsunuz.

İşte bu durumdaysanız, bu yazı tam size göre. Sizin adınıza SEO çalışmaları yapılması çok önemli, SEO yani arama motoru optimizasyonu, sitenizin arama motorları tarafından daha hızlı bulunmasına katkı sağlayacak faaliyetleri içerir, ancak farklı yöntemlerle de trafik çekmek mümkün.

Sırf arama motorlarından ziyaretçi gelsin diyerek beklemek de işlerinizi aksatacak bir yaklaşım olacaktır. Çünkü trafik sadece arama motorlarından gelmez. Alternatif kanallar üzerinden de trafik gelebilir. Nasıl mı? Lütfen yazıyı okumaya devam edin.

Neden bunca platform var diye soracak olursanız, bunca kullanıcı var da ondan diyebiliriz. Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Google+ ve daha bilinmeyen yüzlerce binlerce sosyal medya platformunun her birinin kendine özgü ayrı bir müşterisi var. Aynı şekilde Youtube da artık video portalı olmaktan çıkmış, sosyal medya platformu haline gelmiştir. Youtube, Bloglar, Haber Siteleri trafik kazanmak için en isabetli yöntemler arasında yer alıyor.

Hangi kanal daha çok ziyaretçi getirecekse ben onu kullansam olmaz mı şeklinde bir yaklaşımın da yanlış olduğunun farkındasınız diye ümit ediyorum. Çünkü, geleneksel reklamda da, sadece broşür, sadece billboard, sadece televizyon, sadece radyo reklamı yapmak yeterli değildir. Tüm kanallara ulaştığınız zaman başarılı bir reklam çalışması yapmış olursunuz. Çünkü her metodun kendine göre ayrı bir müşterisi vardır ve her reklamın kendine göre farklı bir izleyeni olacaktır.

Uzun lafın kısası, ne yapmalıyım diye soruyorsanız aşağıda yazdıklarımıza kulak verin.

  1. Youtube Kanalı Oluşturun

 

Tamamı özgün, size ait ve işinizi anlatacak videoların yer aldığı bir youtube kanalı oluşturmanız sizin daha geniş kitlelere ulaşmanızı sağlayacaktır. Youtube üzerinden etkin olmanız halinde, markanıza ait bir Youtube kanalı oluşturup videolar ekledikçe ve bu videoların başında, sonunda internet sitenizin de adresini yazdığınızda, sitenize gelen trafiğin zamanla kendiliğinden arttığını göreceksiniz.

Ulaşabildiğimiz verilere göre, youtube’a günlük olarak üye girişi yapan 30 milyonluk kullanıcı kitlesi bulunuyor. Günlük olarak 5 milyar farklı video kullanıcılar tarafından izleniyor. Google’a göre bu rakamlar küçük gibi görülse de, nokta atışı reklam – tanıtım çalışmalarında Youtube’dan gelen bu trafiğin ne denli önemli olduğunu göz ardı edemeyiz.

Bunun yanısıra Youtube’a da reklam verebileceğinizi biliyor muydunuz? Sadece içerik ekleyerek değil, Youtube’un reklam özelliklerini de kullanarak video izleyen kullanıcılara markanızla ilgili reklamlar gösterebilir ve bu reklamlar üzerinden sitenize trafik çekebilirsiniz.

 

 

 

 

  1. Sosyal Platformlarda Daha Aktif Olun

 

Sosyal platformlarda aktif olmanız ve bu platformlar üzerindeki etkileşimlerini artırmanız da kullanıcıların e-ticaret sitenize veya tanıtım sitenizi daha çok ziyaret etmelerine çok önemli katkı sağlayacaktır. Grup kurmak, sayfa oluşturmak, aynı amaca hizmet eden insanları bir araya getirmek ilerisi için çok önemli kazançlara da zemin hazırlayacak önemli adımlar olarak nitelendirilebilir.

Kullanıcılar sosyal ağlarda kendi zaman tünelleri üzerinde vakit geçirirken, en çok ilgilerini çeken içerikler üzerinde durmaktalar ve bu içeriklere tıklayarak içeriği incelemek istediklerinde de sizin sitenize geleceklerdir.

Sürekli aynı şeyleri paylaşmak ve farklı alanlarda ilgisiz ya da kopyala yapıştır tarzındaki paylaşımlar yapmanız ilgiyi fevkalade düşürecektir. İçerik planı hazırlayarak, buna uygun paylaşımlar yapmanız çok büyük önem taşımaktadır.

 

  1. Tanınmış Hesaplardan Destek Alın

Nasıl ki geleneksel hayatta, tanınan yüzlerle çalışmak, satışlarınızı artırıyor ancak maliyetlerin yüksekliğinden dolayı her kampanyanızda hatta birçok kampanyanızda bu yola başvuramıyorsanız, sanal dünyada da teknik olarak influencer marketing olarak nitelendirdiğimiz, fenomen hesaplar üzerinden pazarlama çalışmalarının tanıtımınıza katkısı çok büyük olacaktır. Bahsettiğimiz fenomen hesaplardaki paylaşımlarda firma adınız ve site linkiniz de yer alacağı için çok önemli bir trafik sağlamanız mümkün hale gelecektir. Yapmanız gereken, doğru hesaplarda bu tanıtım çalışmasını yürütmeniz.

  1. Misafirliğin Baş döndürücü Katkısı

Kendi sitenizde yazmak kadar, diğer sitelerde de misafir yazar olarak yazmanız sitenize çok önemli trafik sağlayacaktır. Sektörünüzle ilgili olabilecek ve ziyaretçisi yüksek olan siteleri tespit ederek, bu sitelerde de yazı yazar ve firmanızdan bahsederseniz, mutlaka bu yazılardan dolayı sitenizi ziyaret eden çok sayıda internet kullanıcısı olacaktır. Örneğin, ben dersem ki HT Bilişim Eğitim Danışmanlık ne yapar diye merak ediyorsanız, www.ht.web.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Merak edip tıklamaz mısınız? Biliyorum, inadına tıklamayacağım diyorsunuz ama yine de, tıklayın da bizim sitemiz de ziyaretçi kazanmış olsun. Site adresinizi [email protected] adresine gönderirseniz, söz veriyorum, ben de site adresinize tıklayacağım. Tabii ki, sadece ürün satış siteleri, kurumsal siteler veya eticaret siteleri için bu sözü verebilirim. Lütfen gereksiz içeriklerle zaman kaybetmeyin.

Bugün için, çok büyük gazeteler bile internet sitelerine bağlı olarak oluşturdukları bloglarda, amatör yazarlara seve seve yer veriyorlar. Normal şartlarda köşe yazısı yazmak isteseniz kabul etmeyecek bir çok ulusal medya, internet baskıları için daha toleranslı davranabilmekteler. Bu da sizin için hem dijital ün demek, hem de ürün ve hizmetlerinizi daha geniş kitlelere ulaştırabilmeniz anlamına gelmektedir.

Özetle; misafir yazar olduğunuz sitelerde, farklı yayıncıların siteleri üzerinden kendi isminizi ve markanızı duyurabileceğiniz gibi bu siteler üzerinden kendi sitenize yönlendirme linkleri de paylaşabilirsiniz. Böylelikle bu içerikleri okuyan kişiler, markanız ve hizmetlerinizi araştırmak için bu linkler üzerinden sitenizi ziyaret edeceklerdir.

Bu yayıncıların da kendilerine özel bir kitlesi olduğu gibi aylık olarak belli bir trafikleri de vardır. Bu durumda onların hem hedef kitlelerine ulaşmış olur hem de onların aylık trafikleri üzerinden de belli bir oranı kendi sitenize çekme şansınız olur. Bu sisteme de kazan kazan diyebiliriz.

İnanıyoruz ki, bahsettiğimiz bu 4 yöntem de sitenize daha fazla trafik gelmesi için çok önemli katkılar sağlayacaktır. Siz de deneyerek görebilirsiniz.

2194350cookie-checkBir internet sitesinin olmazsa olmazı trafik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.