Bir kısa yorum…

o özgüven ile ‘ya sev ya terk et!’ diye ekranlara çıkmış! Bir zamanlar sokaklara afiş asan partinin başkanı bahçesinde oturup gelişmeleri izliyormuş! Baykal partisinin başı ise zaten boykot ettiğinden sessizliğini korumaktaymış!


Bu arada ünlü tarih kurumu başkanımız kendisince yine bölücülük oynamış, üniter devlet içinde bölücülük yapmakta! Aslında suç işliyor, çünkü, bir, tarihi kendi inancına göre yorumluyor, ikincisi karşısına geniş bir kesimi alıyor! Kime hizmet etmekte, kim söyletmekte bu sözleri o tarihçiye?


Birlikte düşünelim ve bu işten kim karlı çıkmakta?


Ne vardı da gündem değiştirmeye çalışıyor?


Bu açıklamaya elbette sert tepkiler gelecekti, bilinen tepkilerde bilinen yerlerden geldi, peki bu işten ne elde edildi?


Ülkemiz Erdoğan ülkesi olacak mı olmayacak mı oylamasında her iki kişiden biri ‘evet Erdoğan ülkesine razıyım ve onun seçeceği her kişi de ‘benim bakanım, benim cumhurbaşkanım, benim başbakanım’ demekle yükümlüdür, çünkü seçilmişler haklıdır! Peki ülkenin yarısı da ret etti, şimdi ret edenler neden diğer yarısının boyunduruğu altına girsin! sevmiyorsan terk et!


Demokrasi işte bu! Çoğunluk kimse haklı odur! Tabi seçildiği dönem boyunca! Bir dahaki seçimlerde ne sonuç alınır, şimdiden söylenemez!


Kimi kimin ülkesinden kovuyorlar?


Demek ki Erdoğan ülkesinde, Erdoğan ailesi gibi yaşamayanlar gidecek! Gidecekte bursu kim verecek? Erdoğan oğlunu Amerika’da burs içinde okuttu, parası olanı buldu da okuttu! Şimdi git derken acaba gidenlere burs mu verecek? Yok, yok burs bulacak!


Sanırım bursu da BM ilticacılar kurumu bütçesinden alacak!


Hadi hayırlısı diyelim!


Erdoğan ülkesinde yaşamak isteyenler kalabilir, yaşamak istemeyenler gidecek! Üstelik bu susuzluk da ülkenin başkentinin belediye başkanı demedi mi? ‘Tatile gidin! barajlar dolunca dönersiniz! ‘


Tatile gidilecek alanda Erdoğan tarafından açıklandı! Erdoğan ülkesi dışında herhangi bir yer!


Ya kabul et, ya git!


Bugünlerde Sezer düşmanlığı aldı başını götürüyor, aslında Erdoğan bu ülke için çok şey yapacakta, hep şu Sezer önledi! Sezer kim, Cumhurbaşkanı! Meydanlarda yuhalamayın derken, biz biliriz ne yapacağımızı, geliyoruz diyorlardı. Geldiler ama bu sefer ya kabul et, ya terk et sloganları eşliğinde!


Ülkemiz bir bireyin ve düşüncenin değildir, bu ülke üzerinde yaşayan herkesindir. Ülke sevgisi ölçüsü olamaz, kim bu ülke topraklarında gönüllü yaşıyorsa onundur. Bu ülke üzerinde yaşayan her birey eşittir, her bireyde istediğini düşünme ve fikrini açıklama hürriyeti içindedir. Karşı düşünceniz varsa, sizde açıklama hakkınız saklıdır. Ama bu kaba güce ve mevki gücüne dayanmadan yapılmalıdır.


—————————-
www.cemoezkan.de
http://www.blogcu.com/cemoezkan/

702430cookie-checkBir kısa yorum…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.