“Bir metrekaresi dahi istila edilmemiştir”

Başbakan Erdoğan, şehit yakınları ve gazilere verdiği iftar yemeği sonrası bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Hakkari’de devam eden operasyonlar başta olmak üzere terörle mücadeleye değinen Erdoğan, isim vermeden HEPAR Genel Başkanı ve emekli tuğgeneral Osman Pamukoğlu’nu eleştirdi.

Terörle mücadeleden vazgeçilmeyeceğini söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Bakın sevgili kardeşlerim bu kutsal ocaktan çıktıkları halde, bazı televizyon kanallarına çıkmak suretiyle, filanca ilimizin artık elden çıktığını söyleyecek kadar seviyesiz insanlar bu ülkede. Bunlar generallik seviyesine yükselmiş insanlar. Böyle seviyesizlik olur mu? Böyle seviyeden muaf insan olur mu? Bu ülkenin 1 metrekaresi dahi kimsenin istilasına girmemiştir, girmeyecektir.”

Pamukoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında “Hakkari elden çıktı” şeklinde açıklama yapmıştı.

‘BİZ TERÖRLE, CHP BİZİMLE MÜCADELE EDİYOR’
Başbakan, konuşmasında CHP’nin 14 Ağustos’ta Meclis’in olağanüstü toplanma çağrısına olumlu yanıt vermeyeceklerini de yineledi. ”Biz, terörle mücadele ederken, onlar da terör örgütünün ağzıyla bizimle mücadele ediyor” diyen Erdoğan, terör örgütüne motivasyon sağlayacak hiçbir girişimin içinde olmayacaklarının altını çizdi.

Erdoğan, “Ne demek ya, şu anda Şemdinli’de teröristler, terör örgütü bize saldırıyor diye biz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bundan dolayı nasıl toplarız. Biz, şu anda zaten terörle mücadele içindeyiz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

”Biz burada yaşatmak için her türlü çabayı gösterirken, maalesef karşımızdakiler öldürmek için ellerinden ne geliyorsa onu yapıyorlar. Biz huzur, barış için, özellikle anneler için, babalar için yüreğimizi ortaya koyarken onlar 16-17 yaşında kız çocuklarını öne sürerek, annelere babalara büyük acılar yaşatmak istiyorlar.

Biz bu oyunlara bu kalleşçe saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Biz terörle mücadeledeki kararlılığımızdan en küçük bir adım atmayacağız.”

1351620cookie-check“Bir metrekaresi dahi istila edilmemiştir”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.