Bir sosyal hak daha tırpanlandı: Ev kredisi faiz desteği kalkıyor…

Dar gelirli ve işsizlere “ev kredisi” faizi desteği 5 Nisan’da son buluyor.

“Departman for Work & Pensions”tan yapılan açıklamaya göre bu sosyal yardım alanların evlerini kaybetmemek için bir an önce “ev kredisi” faizlerini ödeyebilmek için çözüm bulmaları istendi.

Dar gelirli ve işsiz olup kira yerine kendi evinde ev kredisi ödeyenlere “Support for Mortgage Interest (SMI)” başlığında ev kredisi” faizi desteği yapılıyordu.

“Departman for Work & Pensions” 5 Nisan’da son bulacak sosyal yardım için önerdiği üç seçenek şöyle:

“- Arkadaş ya da yakınlarınızdan maddi destek alabilirsiniz. Bu durumda lütfen bize bildirimde bulununuz çünkü geliriniz değişeceği için aldığınız sosyal yardımlar da değişebilir.

– Finans kurumlarına başvurarak ev kredisi faizi ödemesini sağlayabilirsiniz. Lütfen kredi faizlerine dikkat ediniz.

– Daha küçük bir eve taşınarak ev kredisi giderini düşürebilir belki de krediye ihtiyacınız olmayabilir…”

DESTEK KALKIYOR BORÇ PARA GELİYOR

“Departman for Work & Pensions” bir diğer seçenek olarak da “SMI Loan” başlığıyla kalkacak sosyal yardım yerine, faizli  devlet kredisi sunacaklarını açıkladı. Buna göre bu krediyi kullanmak isteyenlere kredi “kontrol” yapılmaksızın hemen verilecek ve krediye devlet faizi uygulanacak.

Departman for Work & Pensions’dan “SMI Loan” alanların ev kredisi faizi her ay ödenecek ve geri ödeme de evin el değiştirdiği ya da satıldığı zaman yapılacak. İstenirse bu geri ödeme süreç içinde de 100 sterlinden az olmamak üzere peyderpey yapılabilecek.

Evin el değiştirme ya da satılma durumunda ev kredisi veren bankanın borcu ödendikten sonra geriye kalan miktardan “SMI Loan” borcu ödenecek. Eğer “SMI Loan” ödentisi için yeterli para kalmazsa Departman for Work & Pensions bu borcu silecek.

SMI desteği alanların bir an önce karar vermelerini isteyen “Departman for Work & Pensions”, Money Advise Servicec’i 0300 500 5000’den ya da “Departman for Work & Pensions”ı 0800 169 0310’dan aramaları istendi.

2165360cookie-checkBir sosyal hak daha tırpanlandı: Ev kredisi faiz desteği kalkıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.