Bir yüz ve bir isim

Herkesin hayattan bir beklentisi  vardır. Veya, herkesin  kendisine göre çizdiği bir hayat  hedefi bulunmaktadır.
         
Çok zengin olmak, yüksek makamlara gelmek, kendisini, insanların yardımına veya yararına  adamak…Kısacası, şu olmak veya bunu yapmak gibi…
         
Birileri, belki de bazılarının hayattaki hedeflerini beğenmeyebilir.  Buna diyeceğimiz yoktur. Hayatın hedefi çizilirken yetişme tarzı, kültür yapısı, inançlar ve hatta geçmiş,  önemli bir etkendir.
        
İnsanlar, hayatları için çizdikleri hedeflerle tanınırlar. Karşımızdaki diğer insanlar  bizi, bu hedeflerinize göre tanımlar. Hedefimize uygun yaşadığımız sürece, hedefimiz  kimliğimizi de  tayin edecektir. Herkes,  bizi o şekilde algılayacaktır. Herkesin kafasında  o şekilde yer alabileceğiz.
        
Hedefimiz  ve ona uygun yaşantımız ile,  ya  insanların kalbinde yer alacak, onların kafasında kalabileceğiz,  veya  kimse için bir değer olamayacağız.
        
Bugüne kadar bizi bir şekilde olumlu etkileyen, aklımızda ve kalbimizde kalan insanlar  mutlaka olmuştur. Acaba, hiç dikkat ettiniz mi, bunların nasıl bir özelliği var?  Onları böyle farklı kılan şey veya şeyler nelerdir?
        
Hiç aklınıza gelmiyor mu?
Sizi tanıyanlar,  sizi nasıl bilir?
Başkaları için nasıl bir değersiniz veya ne kadar bir değersiniz?
        
Konuyu tersine çevirelim.
Aklınızda veya kalbinizde  yer alan  insanları,  farklı kılan veya önemli kılan yahut, değerli kılan şey  nedir? Tekrar bir daha bakar mısınız?
        
Diğer yandan, daha önemli bir soruyla kafalarımızı kurcalayalım; Hayattaki hedefiniz ile, insanların sizi  tarif şekli birbirine ne kadar uygundur?
        
Yoksa,  insanlar için siz, sadece BİR YÜZ  ve  BİR İSİM olmaktan öteye geçemediniz mi  ?
        
Eğer öyleyse,  çok yazık…
Çünkü siz, hiç olmamışsınız sanki.
 
 
 [email protected]

697490cookie-checkBir yüz ve bir isim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.