Bir zaman aşımı da MİT’çilere

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin MİT görevlileri Özel Yılmaz ve Handan Selçuk için ‘zamanaşımı süresinin dolduğu’nu belirterek kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

Savcı, şüphelilerin Dink’i uyardıkları ancak bu uyarıyı üst makamlara bildirip gerekli tedbirin alınması için herhangi bir girişimde bulunmadıkları belirtildi.

Dink’i 2004’te İstanbul Valiliği’ne çağırarak ‘uyardığı’ iddia edilen MİT görevlileri Yılmaz ve Selçuk hakkında, Dink Ailesi avukatlarının başvurusu üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaklaşık 1 yıldır yürütülen soruşturmada geçen eylülde ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir tarafından verilen kararda, ‘Şüphelilerin, Hrant Dink’in de katıldığı İstanbul Valiliği’nde dönemin Vali Yardımcısı Ergün Güngör başkanlığında yapılan toplantıya katıldıkları, bu toplantıda Sabiha Gökçen hakkında yapılan haberin konuşulduğu ve Dink’in elinde bulunan ve Sabiha Gökçen ve yakınlarına ait olduğu iddia edilen belge fotoğrafları Vali Yardımcısı vasıtasıyla aldıkları ve MİT Müsteşarlığı’na teslim ettikleri belirlenmiştir’ denildi.

DİNK AİLESİ İTİRAZ ETTİ

Kararı alan avukatlar, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. Başsavcılığın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararının bozulmasını talep eden Dink Ailesi’nin avukatları dilekçede, kanunlara göre söz konusu kişilerin Hrant Dink cinayetini engellemek, koruyucu ve önleyici tedbirler almakla yükümlü olduklarını belirtti. Dilekçede, Yılmaz ve Selçuk’un, bu yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için TCK’nın 83. maddesine göre Hrant Dink cinayetinden sorumlu oldukları kaydedildi.

Seda KILIÇ/Akşam

1322140cookie-checkBir zaman aşımı da MİT’çilere

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.