“Bir zamanlar dosttuk”

Taraf’ın yayınladığı belgelerle ilgili sert konuşan Bağış, 2004 yılı Türkiye’si ile bugünün Türkiye’si arasında büyük farklar olduğunu söyledi ve bu konuda yargının gereken cevabı vereceğini belirtti.

“Bugün ABD de Wikileaks belgelerini yayınlayanların peşinde koşturuyorsa, bir takım insanları fellik fellik arıyorsa ve Rusya ile gerginlik yaşıyorsa demek ki Amerika’da da suçtur.” Diyen Bağış, “Bu Almanya’da da İngiltere’de de suçtur. Ben Bakanlar Kurulu üyesi olmama rağmen bu konuda bilgi vermem suçtur. MGK, daha hassas bir kurumdur, orada bırakın konuşmayı gizli bir belgeyi sızdırmak suçtur. Sızdırdıktan sonra yayınlamakta suçtur.” dedi.

“Cemaat Cemaat olduğunu bilsin hükümet zaten biliyor” diyen Egemen Bağış, “Bizim sırtımızda yumurta küfesi var ve kimse araya bir şeyler karıştırmasın” diye çıkıştı.

Bunun dershane meselesiyle özetlenecek bir olay olmadığını belirten Bağış şöyle devam etti:

“Dershanelerin yüzde 20’sini temsil ediyor. Ben mantığımla zorluyorum ama bulamıyorum. Dershane konusunda, bizim tek düşüncemiz ekonomik koşullar nedeniyle çocuklarını okumamanın ezikliğini yaşamamasıdır. Bizim asıl amacımız bu. Yanlış olan belki bu sistemdir ama biz bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Bu mesele 2001 yılında bizim parti programımıza koyduğumuz şeydir. Diğer siyasi partilerin seçim beyannamelerine bakarsanız hepsinde var bu.”

“BİR ZAMANLAR DOSTTUK NE OLDU”

“Dünyanın dört bir yanında açtığı okullardan gurur duyuyorum. Bir çok ülkeye gittiğimiz de bu okulları ziyaret ettik. Sorunları varsa çözümleri konusunda yetkili makamlarla görüştük. O manşetleri atanlarla da bir zamanlar çok iyi sohbet ediyor, dosttuk ama şimdi ne oldu da değişti onlara sormak gerekiyor.”

“PAPA’YLA BİLE DİYALOG VAR”

Her konuda her kesimle Papa ile bile diyalog kuranlar, neden bu konuda medya aracılığıyla saldırı başladı. Ben de bilmiyorum bunun nedenini. Bu konuda konuşabildiğim herkesle konuşuyorum ama cevap yok.

KİMSE KİMSENİN OYUNA BÖYLE İPOTEK KOYAMAZ

Cemaat’in AKP’ye oy verip vermeyeceği konusuna değinen Bağış şunları söyledi:

“İstanbul’da İstanbul halkı AK Parti’yi belediyeciliğini bilecektir. Bidonlarla su taşıdıklarını hatırlayacaktır. Bir daha o çarpık zihniyete belediye teslim edilmeyeceğini anlayacak ve Kadir Topbaş’tan yana olacaklardır. Beni sevebilirsiniz ama sandığa giderken benimle gitmeyeceksiniz. Sandıkta vicdanınızla baş başasınız ve millete hizmet edene oy vereceğine eminim. Sandıkta ne olacağını hepimiz göreceğiz. Kimse kimsenin oyuna böyle ipotek koyamaz.”

“CEMAAT CEMAATLİĞİNİ BİLSİN, BİZ BİLİYORUZ”

Cemaat Cemaat olduğunu bilsin hükümet zaten biliyor. Bizim sırtımızda yumurta küfesi var ve kimse araya bir şeyler karıştırmasın.

1403690cookie-check“Bir zamanlar dosttuk”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.