‘Birgün inadına yaşayacak!’

Anka ajansı haberinde, “Bağımsız Gazetecilik anlayışıyla ve “Halkın Gazetesi” logosuyla 15 ay önce yayın hayatına başlayan ve alanlarında başarılı gazetecileri ekibinde toplayan Birgün Gazetesi, ağır mali sorunlar nedeniyle Eylül ayından itibaren yayınını sürdürememe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. “Patronsuz Gazete” olarak yayın hayatına başlayan ve yaklaşık 3 bin 500 ortağın yatırımlarıyla kurulan gazetede, yayınından çok kısa bir süre sonra mali kriz başladı.” şeklindeki haber, Birgün yönetimince yalanlanarak, “uydurma” ve “kasıtlı” olduğu, haberi yayınlayan ve yayanlar hakkında yasal haklarını saklı tuttuklarını açıkladı.


KELEŞOĞLU: ‘YAYINI DURDURMAMIZ SÖZKONUSU DEĞİL’
Birgün gazetesi ile ilgili asılsız haberlere ilişkin Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Kemal Keleşoğlu:”Gazetemizin kapanması söz konusu değildir. Okuyucularımızdan aldığımız güçle yayınımızı sürdürüyoruz. “Uydurma” ve “kasıtlı” haberi yayınlayanlarla ilgili yasal haklarımızı saklı tutuyoruz” dedi.


Haberde adı geçen, gazetenin kurucularından ve köşe yazarı Oğuzhan Müftüoğlu ise; yaptığı açıklamada; kendisini ANKA’dan aradıklarını, “arkamızda büyük holdingler olmadığı için, bağımsız, patronsuz bir gazete çıkarmanın güçlüklerini bildiklerini, bu bağımsız girişimin onurunu taşıdıklarını ifade etiğini”, “gazetenin kapanmasının söz konusu olmadığını, okurlarının desteği ile yayınını sürdürdüğünü ve bağımsız, özgür bir ses olmayı sürdüreceğini” ifade ederek, “haberi yapan ajans, konu ile ilgili olarak gazete yönetimine kolaylıkla ulaşabilir, haberi yapmadan bu yöndeki açıklamaları da edinebilirdi” dedi.


YALAN HABERLERE İNAT YAŞAYACAĞIZ
Birgün gazetesi yönetimince, “Zorunlu ve önemli açıklama” başlığıyla hazırlanan metinde şöyle denildi:


“Anka ajansı dün “Birgün gazetesi Eylülde kapanıyor” şeklinde bir haber yayınladı. Bu asparagas haber aynı anda “Hürriyet ve Milliyet” gazetelerinin internet sitelerinde de “flaş” haber olarak verildi. Birgün yönetiminin kesinlikle asılsız olduğunu bildirmesine rağmen, Anka ajansının gazetemiz hakkında, asılsız ve gazetecilik etiği ile asla bağdaşmayan böyle bir haberi yayınlamasının ve bu asılsız haberi bazı medya kuruluşlarının Birgün yönetiminden doğrulatma gereği bile duymadan kullanmalarının hangi ihtiyaçtan kaynaklandığını, bu tür medya oyunlarının dışında olduğumuz için, bilemiyoruz…


Birgün Gazetesi Türkiye’de emekten yana bağımsız bir gazete ihtiyacını karşılamak üzere dar gelirli insanların fedakarlıklarıyla oluşturulmuş sınırlı imkanlar içerisinde yayın hayatına başladı. Gazetemizin yayın hayatının başından bu yana maddi güçlük içinde yayınını sürdürdüğü biliniyor ve bu projenin hayata geçirilmesine katkıda bulunan binlerce insanın ve gazete çalışanlarının büyük fedakarlıklarıyla yaşıyor.


Çıktığımız günden bu yana ‘iki ayda kapanır, beş ayda kapanır’ haberlerini boşa çıkararak ikinci yılımıza doğru ilerliyoruz.


Gazetemiz ortaklarıyla, destek olan binlerce okuyucusuyla, değerli yazarlar ve çalışanlarıyla birlikte karşı karşıya kaldığı güçlükleri aşarak, daha nice yıl yayınını sürdürmeye devam edecek ve yayın yaşamı sürmekte olan bu gazeteyi tarihe gömme sevdasında olanların hevesleri kursaklarında kalacak. Gazetemize zarar vermeyi amaçlayan bu tür kasıtlı ve asılsız haberler nedeniyle sorumlular hakkında yasal yollara başvurma hakkımızı kullanacağımızı, kamuoyunun, okurlarımızın ve dostlarımızın bilgisine sunuyoruz…”

682100cookie-check‘Birgün inadına yaşayacak!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.