Birinciliği kıl payı kaçırdı

İngiltere’yi bu yıl Norveç’in başkenti Oslo’da 29 Mayıs’ta düzenlenecek olan Eurovision’da temsil edecek şarkının seçileceği finale kalmayı başaran Türk kızı Esma Akkılıç, muhteşem performansıyla İngilizleri büyüledi.

Yarışmanın en genç ismi olan Akkılıç, BBC1’de canlı olarak yayınlanan ve halkın verdiği oylarla sonucu belirlenen finalde ilk 3’e girmeyi başardı. Dört solo şarkıcı ve iki grubun katıldığı finalde Esma Akkılıç, Karen Harding, Josh Dubovie, Alexis Gerred, Miss Fitz ve Uni5 gibi şarkıcı ve gruplarla yarıştı.

Final gecesi halkın verdiği oylarla sonucu belli olan yarışmada 6 şarkıcı ve grup arasında ilk 3’e girmeyi başarırken finalde 2’inci olan erkek yarışmacı Josh Dubovie, yarışmanın birincisi oldu. Esma ile birlikte üç şarkıcı ve iki grubun yarıştığı final gecesinde Sugababes müzik gurubu ve geçtiğimiz yıl Eurovision şarkı yarışmasının birincisi olan Norveçli ünlü şarıcı Alexander Rybak de sahne alarak geceye renk kattı.

ESMA AKKILIÇ?

Akkılıç 1993 yılında Avusturya’da dünyaya geldi. Çocukluğundan beri dışadönük ve sosyal bir kişiği olan Esma, 6 yaşındayken ailesiyle birlikte Avusturya’dan İngiltere’ye taşındı. 9 yaşındayken tiyatro okuluna giden Akkılıç, 14 yaşından itibaren ses eğitimi almaya başladı.

Halen İngiltere’de lise eğitimini sürdüren Esma’nın müzik zevki caz, hip hop, rap ve r&b gibi birbirinden farklı tarzların harmanlanmasıyla oluştu.

830080cookie-checkBirinciliği kıl payı kaçırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.