Birisi askeri personel 2 sanık tutuklandı

Vali Erdoğan Gürbüz, Şemdinli olayları ile ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2’sinin tutuklandığını bildirdi.


Şemdinli Kaymakamı Mustafa Cihat Seslihan, ”Tutuklanan iki kişiden birisi askeri personel” dedi. Seslihan, 9 Kasım’daki patlamadan sonra linç edilmek istenilen bir kişinin gözaltına alındığını, onunla birlikte Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerindeki incelemeleri sırasında kalabalığa ateş açan kişinin de yakalandığını belirtti.


Seslihan, patlamadan hemen sonra vatandaşların galeyana gelmemeleri için olay yerine gittiğini ve bu yönde vatandaşlara uyarıda bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:
”Ben bunları söylerken aradan protestocular çıktı. Patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaş, bir grup tarafından pasajdan çıkarıldığı sırada saldırı söz konusu oldu. Biz de olay yerinden uzaklaştık. Sonrasında topluluk Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve kamu binalarına saldırdı. Bu sırada Türk Bayrağı’nın yakılması gerçekleşirken, grubu engellemek için emniyet güçleri havaya ateş açarak kontrolü sağlamaya çalıştı.”


Kaymakam Seslihan, Hakkari ve Şemdinli Cumhuriyet Başsavcıları, 2 mülkiye başmüfettişi ile Van’dan gelen bir savcının olayları soruşturmaya devam ettiğini kaydederek, olayla ilgili bir askeri personel ve bir sivilin bugün tutuklandığını sözlerine ekledi.


PARTİ HEYETLERİ ŞEMDİNLİ’DE


CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi başkanlığındaki heyet, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki incelemelerine başladı. Heyet, ilk olarak patlama ve sonrasında gelişen olaylar sırasında yaşamını yitiren Zahir Korkmaz ile Ali Yılmaz’ın Altınsu köyündeki ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan başkanlığındaki heyet, Şemdinli’deki olaylarla ilgili bölgede incelemede bulunmak üzere uçakla Van’a geldi.
Anavatan Partisi ve SHP’den 4 kişilik bir heyet ise incelemelerde bulunmak üzere yarın Şemdinli’ye gidecek.

1026250cookie-checkBirisi askeri personel 2 sanık tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.