Birkaç ünlü mağaza kayyuma devredildi

Yüklü miktarda borcunun bulunduğu belirtilen firmanın elindeki Oasis, Karen Millen, Warehouse ve Coast gibi mağaza zincirlerinin hisselerinin çoğunun, Mosaic grubuna kredi veren İzlanda bankası Kaupthing’e devredildiği ve bu mağazaların yönetimini Kaupthing ve Mosaic’in eski yöneticilerinin birlikte sürdüreceği bildirildi.


Ancak yine Mosaic grubuna ait olan Principles ve The Shoe Studio mağazalarının ise tümüyle kayyuma devredildiği ve bu mağazalarda çalışan 4200 kişinin işlerinin riske girdiği bildirildi.


Bu arada, Kaupthing’in devraldığı mağazaların ise, Aurora adlı yeni bir firmanın adı altında faaliyetlerini sürdürecekleri ve bu kurtarma operasyonu sayesinde 8700 kişinin işlerini kaybetmelerinin de önüne geçildiği kaydedildi.


Aurora sözcüsü, kurulan yeni firmanın ve gruba sağlanan yeni kredilerin, Aurora adı altında faaliyet gösteren markalara gelişme ve potansiyelini ortaya koyma imkanı sunacağını belirtti.


Bu arada, kayyumda kalan The Principles’in 400 mağaza ve 2300 çalışanı, The Shoe Studio’nun ise 13 mağaza ve 270 bayisinde 1870 çalışanı bulunduğu belirtildi.


Kayyumun yeni bir alıcı bulma arayışı boyunca mağazaların faaliyetlerini sürdüreceği, ortaya çıkan alıcılarla pazarlıkların sürdüğü kaydedildi.

821070cookie-checkBirkaç ünlü mağaza kayyuma devredildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.