Birleşik Krallık aşıda bürokratik engelleri kaldırıyor

Birleşik Krallık koronavirüsle mücadele kapsamında üretimi yapılacak herhangi bir aşının acil olarak kullanılmasına olanak sağlanması için birtakım düzenlemelere hazırlanıyor.

Birleşik Krallık koronavirüsle mücadele kapsamında üretimi yapılacak herhangi bir aşının acil olarak kullanılmasına olanak sağlanması için birtakım düzenlemelere hazırlanıyor. Bu çerçevede olası bir aşı, gerekli lisansa sahip olmasa bile güvenlik ve kalite standartlarını karşılaması koşuluyla kullanılabilecek.

Birleşik Krallık’ın tıbbi düzenleme kurumunun cuma günü belirlenen yeni planlar kapsamında güvenlik ve kalite standartlarını karşılaması şartıyla koronavirüs aşısının kullanımına geçici izin sağlayabilmesi için güçlendirilmiş koruma önlemleri benimsediği açıklandı.

Buna göre, ilaç düzenleme kurumu tarafından aşının lisansa sahip olma süreci sürerken insanların koronavirüs aşısını yaptırabilmesine olanak sağlanacak. Kurum tarafından yapılan düzenlemeyle birkaç aya yayılan süreç de ortadan kalkmış olacak.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Jonathan Van-Tam, “Etkili aşılar üretirsek bu aşıları mümkün olduğunca hızlı bir şekilde hastalar için hazır hale getirmemiz önemli” dedi.

2445320cookie-checkBirleşik Krallık aşıda bürokratik engelleri kaldırıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.