“Birleşik Krallık ile Brexit sonrasında serbest ticari anlaşması yapmaya çabalıyoruz”

Londra Ticaret Baş Müşaviri Süleyman Beşli, “Brexit sürecinde Türkiye İngiltere ile ortak çalışma grubu oluşturdu, herhangi bir anlaşma söz konusu değil ama Brexit sonrasında İngiltere ile kapsamlı bir serbest ticari anlaşması yapmak için gerekli çabayı gösteriyoruz” dedi.

Bursa’da farklı sektörlerde üretim ve ticaret yapan 26 MÜSİAD Bursa üyesi, İngiltere’de iş fırsatlarını değerlendirmek üzere Londra’da Türk iş dünyasıyla toplantı yaptı.

Tower Hill yakınındaki America Square Centre’de çarşamba günü yapılan toplantıya MÜSİAD Londra Başkanı Nuri Bulgurcu, kurucu ve onur başkanı Remzi Gül’ün de aralarında bulunduğu üyeler, Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası’nda (Turkish-British Chamber of Commerce and Industry – TBCCI) Başkanı Emma Edhem ve TBCCI Koordinatörü Yavuz Sökmen, Londra Ticaret Baş Müşaviri Süleyman Beşli ile konuk heyetten oluşan 50’ye yakın katılımcı yer aldı.

MÜSİAD toplantısında konuşan Beşli Birleşik Krallık’taki iş fırsatlarını şöyle anlattı:

“Ticaret hacmimiz artarak Almanya’dan sonra ikinci sırada. Ticaret ve yatırım alanlarında ikili iş birliği alanlarımız mevcuttur. Bugün için baktığımızda finansal hizmetler, sağlık, turizm, yenilenebilir enerji, müteahhitlik, altyapı, savunma sanayi, havacılık, otomotiv ve yan sanayii, gemi ve inşaat sanayi, enerji, tekstil ve hazır giyim alanları büyük iş birliği imkanları bulunmakta.”

“Ülkemizde 3 bine yakın İngiliz firması varlığını devam etmektedir. Türkiye’deki İngiliz yatırımları 9,6 milyar dolar ile ciddi bir rakamdır. Bu çerçevede 4’ncü büyük yatırımcı. Diğer taraftan 100 kadar Türk firmasının İngiltere’de yatırımı bulunmaktadır. Yeni yatırımcılar da İngiltere’ye gelmektedir” diyen Beşli, Brexit ve Türkiye ekonomik ilişkilerini de şöyle anlattı:

“Brexit sürecinde Türkiye İngiltere ile ortak çalışma grubu oluşturdu, herhangi bir anlaşma söz konusu değil ama Brexit sonrasında İngiltere ile kapsamlı bir serbest ticari anlaşması yapmak için gerekli çabayı gösteriyoruz. İngiltere Eximbank tarafından da üçüncü ülkelerdeki ikili ortak yatırımlar desteklenmektedir. Ticaret Müşavirliği olarak size her zaman yardıma hazırız.”

2187000cookie-check“Birleşik Krallık ile Brexit sonrasında serbest ticari anlaşması yapmaya çabalıyoruz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.