Birleşik Krallık vatandaşına da Avrupa kapısı kapanıyor

Brexit’in geçiş süreci 31 Aralık 2020’de sona eriyor. Brüksel ve Londra arasında anlaşma kavgası sürerken Birleşik Krallık vatandaşlarının 1 Ocak’tan itibaren AB’ye zaruri olmayan bir seyahat gerçekleştirmesi engellenecek.

Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılış süreci (Brexit) 31 Aralık 2020’de sona eriyor. Geçiş sürecinin bitmesiyle ikili arasında karşılıklı tavizler yeni anlaşmalara varılmadığı takdirde sona erecek.

İngiltere’de yayınlanan Financial Times, bu nedenle 1 Ocak 2021’den itibaren seyahat yasağına Birleşik Krallık’ın da dahil olacağını yazdı.

Gazetenin aktardıklarına göre yeni yılda ABi ülkelerine girmek isteyen Birleşik Krallık vatandaşları geri çevrilecek. Sadece geçerli bir sebebi bulunan vatandaşların AB’ye girmesine izin verilecek.

AB corona virüs önlemleri kapsamında birlik dışından çok az ülkenin vatandaşlarının geçişine izin veriyor. Brüksel ve Londra’nın geçiş sonrası dönemi halen belirleyememesi nedeniyle seyahat yasağı da uygulamaya girmiş olacak. AB’nin seyahat yasağı kuralı işçileri, diplomatları, sağlık çalışanlarını, askeri personeli ve mevsimlik işçileri kapsamıyor.

2474800cookie-checkBirleşik Krallık vatandaşına da Avrupa kapısı kapanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.