Biyolojik savaş mı yaşıyoruz?

Son haftalarda yoğunlaşan ve toplu hastalanmalar yoluyla Siirt, Konya, Ankara (Şereflikoçhisar) ve Aksaray illerinde salgın hastalıklara neden olan biyolojik bir saldırı ile karşı karşıya olabilir miyiz ?  keneler nedeniyle peş peşe insanlar ölüyor, kaynağı bilinmeyen bir salgın nedeniyle binlerce insan hastanelere başvurmuş durumda.


Bağırsak enfeksiyonu gibi görünen ve çok hızlı yayılan bir salgın hastalığın nedeni ve kaynağı bilinmiyor. Hızla yayılması nedeniyle su kirlenmesinden kaynaklı olabileceği tahmin edilse de Siirt ve Konya gibi birbirine uzak yerlerde meydana gelmesi, kuşku verici bulunmalıdır.


Tokat ili ve çevresinde son yıllarda ortaya çıkan kene kaynaklı ölümler konusunda da aynı yönde şüphelerimiz bulunuyordu. Özellikle Tokat bölgesinde Kırım-Kongo kanamalı hastalığına yol açan kenelerden kaynaklı sık ölümler görülmeden önce, bu bölgelerde bazı yabancı ülkelerden gelen kimliği meçhul grupların üst üste birkaç yıl piknik yaptıkları biliniyor. Kırım-Kongo kanamalı hastalığına yol açan kenelerden kaynaklanan sık ölümlerin bu kuşkulu pikniklerden sonra ortaya çıkması, biyolojik bir savaşla mı karşı karşıyayız sorusunu gündeme getiriyor.


Siirt, Konya, Ankara (Şereflikoçhisar) ve Aksaray illerinde aniden ortaya çıkan ve hızla yayılan salgın hastalık da aynı yönde kuşkularımızı güçlendirmiştir. Özellikle biyolojik silahlar konusunda uzmanlaşmış bazı ülkelerin laboratuar koşullarında geliştirdikleri biyolojik savaş ürünlerini ya da tehlikeli salgın virüsleri kendi ülkelerinde kullanmadıkları, komşu ya da uzak ülkelerde denedikleri biliniyor. ABD’nin Vietnam’da ve Rus ordusunun da Afganistan’da buna benzer denemeler yaptığı, özellikle ABD, Rusya ve İsrail’in biyolojik savaşlar için virüsler üretmek konusunda uzmanlaşmış oldukları çok iyi biliniyor. 


Geleceğin silah teknolojisinin büyük yatırımlar içeren pahalı silahlar, denizaltılar ve füzelerden çok, savaşta düşmanı öldürmeden etkisiz hale getirmeye dönük kimyasal ve biyolojik silahlar üzerinde yoğunlaştığı, silahlanma konusunda uzman ve yetkili birimlerce açıklanıyor. Bu nedenle, geleceğin savaşlarının kimyasal ve biyolojik olacağı söyleniyor. Türkiye’de 1 Mayıs gösterileri sırasında gördüğümüz gibi, üretilen bazı  kimyasal silahlar, ülke içindeki protesto gösterilerinde de kullanılmaya başlamıştır.


Ülkemizde ciddi ölümlere ve salgınlara yol açan kaynağı belirsiz virüsler ve kenelerin biyolojik silah denemeleri olabileceği, daha önce bazı kesimlerce dile getirilmişti. İstihbarat örgütlerinin de bu yönde kuşkulu durumları inceledikleri iddiaları gündemdedir.


 Acaba, bilmeden de olsa, keneler ve virüsler yoluyla yürütülen biyolojik savaş koşullarında mı bulunuyoruz? Biyolojik silahların denendiği bir ülkede mi yaşıyoruz ?


Bu kuşkuları gidermek, bir devletin yetkili birimlerinin başta gelen görevdir. Acaba, ülkemizde bu konularda gerekli araştırmalar ve istihbarat çalışmaları yapılmakta mıdır ? Hepimizin kafasındaki bu sorulara yanıt bekliyoruz.


 

708080cookie-checkBiyolojik savaş mı yaşıyoruz?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.