Biz biliyoruz, Amerika yeni tanışıyor…

Son polis kayıtlarına dayalı verilere göre, 2008’den beri toplam 6 cinayet işlendi ve müslüman ailelerden babalar ya da âbiler kızları, anneleri ya da ailenin kadın üyelerini “şereflerini kurtarmak için” öldürdü.

USA Today gazetesinin verdiği bilgilere göre son iki yılda işlenen bu cinayetlerin yanı sıra yaralama dahil olmak üzere sayısız saldırı, taciz, aile içi şiddet ve dayak olayına rastgelindi.

ABD’yi sarsan son olay Arizona Eyaleti’nin Peoria kentinde yaşayan Irak göçmeni bir ailenin kızı olan Noor Almaliki’nin babası tarafından öldürülmesi idi. Nur’un açık saçık giyinmesi ve rahat hareket etmesi ailesi içinde bir süredir tepki yaratmaktaydı. 20 yaşındaki Noor’un babası 48 yaşındaki Faleh Almaliki kızını arabasının tekerlekleri altında çiğneyerek hunharca öldürdü. Aile meclisinin kararına uyduğunu polise açıklayan Iraklı Müslüman Faleh, “kızının fazlasıyla Amerikanlaştığını” ve böylece şereflerine, namuslarına halel getirdiğini iddia etti.

Ortadoğu ülkelerine ait bir gelenek olarak görünen “aileye ait şeref cinayetleri” ile karşılaşan Amerikan toplumu henüz olan biteni anlayacak görünmüyor. Duruma dikkati çeken ünlü Marie Claire dergisi son sayısında konuyu başyazı olarak sayfalarına taşıdı. Öyle görünüyor ki bundan böyle Amerikan toplumunda sıkça buna benzer haberlerin okunması söz konusu olacak…

1506220cookie-checkBiz biliyoruz, Amerika yeni tanışıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.