Biz daha özgürlükçüymüşüz…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya’da yaşayan Müslümanların kendi dini liderlerini seçemediğini belirterek, ”Ama Türkiye’de biz patrikhanenin başını belirlemiyoruz. Demek ki biz daha özgürlükçüyüz” dedi.   


AK Parti Keçiören İlçe Teşkilatı’nın Olağan Kongresi’nde konuşan Erdoğan, hükümetin yolsuzluk ve yoksullukla mücadelesini anlattı, yasaklardan söz etti. Ülkede yasaklar nedeniyle hapiste bir tek kişinin bile olmadığını ifade eden Erdoğan, ”Bazen Avrupalılar çıkıyor, bazı şeyler söylüyorlar. Ben tabii Avrupalı dostlara söylüyorum. Önce kendinize bir bakın. Bizden istediklerinizi önce siz yapın” diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti:


”Eğer bizler, bazı şeylere tavır koyuyorsak bunun nedeni var. Niye? İstiyoruz ki onlar da sözlerini yerine getirsinler. Bir taraftan geleceksin, ana dilde yayın diyeceksin, sonra kalkacaksın Avrupa’da Türklerin bulunduğu yerlerde ona müsaade vermeyeceksin. Bu nasıl iş? Ana dilde eğitim diyeceksin ve kalkıp sen Almanya’da 3 milyon Türk var, böyle bir müsaade veriyor musun? Verdiğini bizden iste ama vermediğini bizden isteme.


Bak, şu anda açık konuşuyorum, dost ayrı mesele. Batı Trakya’da çok ilginçtir, orada yaşayan Müslümanlar kendi dini liderlerini seçemiyorlar. Yunanistan hükümeti diyor ki ‘Ben belirlerim’, ama Türkiye’de biz patrikhanenin başını belirlemiyoruz. Onlar kendileri seçiyor, demek ki biz daha özgürlükçüyüz. Farkımız bu, ama biz bunu inanarak yapıyoruz. İstiyoruz ki onlar da aynısını yapsın.”
   
”BİZİ DE MASADA BULAMAZLAR”


Başbakan Erdoğan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin AB’ye üye olduğu için kendini ağırdan satmaması gerektiğini de belirterek, ”KKTC’yi kalkıp da masaya kabul etmekten kaçınanlar, karşılarında bizi de masada bulamazlar. Bunu bilsinler” dedi.


”İRTİCA NİYE HORTLASIN?”


Partisinin Çankaya İlçe Teşkilatı Kongresi’ne de katılan Erdoğan, özel sektörün yatırımlarından eğitimde de faydalanılması gerektiğini, ancak bundan ürkenler, korkanlar bulunduğunu belirterek, ”Ürkmeyin diyoruz, hemen bir başka fatura kesiyorlar. ‘İrtica hortlar’ diyorlar. Niye irtica hortlasın? Özel sektöre ait olan bütün okullar mürteci mi? Bunlar niyet okuyucu. Sen müfredata bak, orada ne veriliyor” diye konuştu.

1029180cookie-checkBiz daha özgürlükçüymüşüz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.