“Biz toplanacağız, kendi bilir”

Başbakan Erdoğan, CHP’nin terör olayları üzerine Meclis’i toplantıya çağırmasına olumsuz yanıt verdi.

Erdoğan, bu akşam partisinin Ankara İl Başkanlığı’nca verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada “AK Parti terör örgütünün oyununa gelmez, terör gündemiyle Meclis’e getimeyeceğiz” diye konuştu.HABERE GİT

Erdoğan’ın bu sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan anında yanıt geldi.

Meclis’in olağanüstü toplanmasının ‘normal’ olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

”Bu Parlamento’nun olağanüstü toplanması, Türkiye’nin olağanüstü koşullarında doğaldır. Bir başbakan, eğer bu olağanüstü koşulları görmüyorsa kördür, Türkiye’nin gerçeklerinden uzaktır.

İran’a bakın, Suriye’ye bakın, Irak’a bakın, Rusya’ya bakın, Çin’e bakın, bütün bu olaylar ve o ülkelerden gelen söylemler, nerede görüşülecek, nerede tartışılacak. Sayın Başbakan, bütün bu olaylar konusunda Meclis’e grubu olan hangi siyasal partiye gelip, bilgi vermiştir.

Kapalı bir rejimse bilgi vermeye gerek yoktur. Demokrasiyse gelip bilgi vermek durumundadır. Terörde geldiğimiz nokta iç açıcı değildir. Öngörüsüz bir Sayın Başbakan vardır, gerçekleri görmekten uzak bir Başbakan vardır.

Biz Parlamento’yu toplayacağız, kendisi gelmeyebilir, kendisinin bileceği iştir ama biz tarihi bir sorumluluğu yerine getirmek durumundayız.

Bugün Parlamento toplanmayacaksa hangi gün toplanacak. Suriye’de olanlar, o olayların yarın Türkiye’ye sıçramayacağını kim garanti ediyor. Milli bir politika izlenmiyor. O nedenle terörün yönlendirdiği bir AKP var.

MHP bu konuda AK Parti’yi destekliyorsa, o zaman birlikte masaya otursunlar. Terör sorununu birlikte çözsünler. Biz de MHP ve AK Parti bunu çözdü diyip mutlu olalım.”

‘OSLO’DA BİZ Mİ GÖRÜŞTÜK’
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın açıklamasındaki ‘Biz CHP gibi terör örgütünün kuyruğuna takılacak bir parti değiliz’ değerlendirmesiyle ilgili ise şunları dile getirdi:

”Kendisine şunu çok açıkça sormak isterim, Oslo’daki görüşmeleri, CHP mi yaptı? ‘Görüşme yapıyorsunuz’ dediğimiz zaman, ‘Bunları söyleyen şerefsizdir’ diyen kimdi? Dün söylediğini, bugün unutan, Oslo görüşmelerinin arkasındaki gerçekleri hala kamuoyuna açıklamayan kimdir? Biz, kendisine terör olayının toplumsal uzlaşmayla çözülebileceğini söyledik, dört siyasal partinin bir araya gelmesini söyledik. Meclis’i adres gösterdik, en meşru zemini gösterdik.”

1351410cookie-check“Biz toplanacağız, kendi bilir”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.