“Bizde servis alışkanlığı yok”

Banyo kazanı, boiler gibi önemli gibi araçların en az 2 yılda bir kontrol edilmesi gerekir diyen Tekin, “Sistemin iyi çalışıp çalışmadığı, olası su sızıntısı olup olmadığı mutlaka kontrol edilmeli. Bu hem ısı ve para tasarrufu, hem de doğanın korunması açısında önemli. Servis yapılmış iyi çalışan bir ‘boiler’ güvenli olmasının yanısıra, yılda 150-200 sterlinlik bir yakıt tasarrufu da sağlar” diye konuştu.

“EV SAHİPLERİNE ÖNEMLİ İŞ DÜŞÜYOR”

Tekin, ev sahiplerinin yeni yasaya göre karbonmonoksit uyarı aletini bulundurmak zorunda olduğunu vurgulayarak, “Ev sahipleri kiraya verdikleri ev için gaz sertifikası almak zorunda. Biz belli aralıklarla kiraya verilen evleri denetleyerek uygunsa sertifika veriyoruz” dedi.

Sektörde uzman olmayan ve deneyimsiz tesisatçıların ilanla iş aldıkları ve tüketiciyi zorda bıraktıklarına ilişkin sorumuzu da Tekin şöyle yanıtladı:

“Sertifikası olup bu işi beceremeyen tesisatçı olduğu gibi sertifikalı olup bu işi beceremeyen de var. Günün sonunda belli standartlara uyulması gerekiyor. Bir boilerin çalışması, sağlığı tehdit edecek konumda olmaması gerekiyor. Servis yaptırmak belki ek bir masraf gibi görülebilir ama yasalara uyulması, ilerideki olası kaza ve masrafların önlenmesi açısından çok önemli.”

Kartal, bizim toplumdaki tesisatçıların ücreti ile İngiliz tesisatçıları arasında fiyat farkı olup olmadığına ilişkin sorumuzu da şöyle yanıtladı:

“Biz deneyimsiz bir tesisatçı ile profesyonel İngiliz tesisatçı arasında bir fiyat veriyoruz. Bu yaptığımız işin karşılığını vermek ve emeğin de hakkını almak adına her iki tarafı da gözetiyoruz. Uzman olmayan tesisatçıların çok düşük fiyat vererek iş almaları tabii çok büyük riskleri de barındırıyor…”

Toplumun elektrik ve gazla çalışan ev araçlarını mutlaka servis yapıtırmalarını isteyen usta tesisatçı Kartal, “Biz ‘call charge’ almıyoruz. Müşteriyi ziyaret ederek sorunu saptamak için ücret almıyoruz, eğer müşteri ister ve bizim ücret tahminimizi onaylarsa tamir ya da servis hizmeti veriyoruz. Müşterilerin bizi 07830 381 809’dan bana ulaşarak rendevu alabilirler” dedi.

855970cookie-check“Bizde servis alışkanlığı yok”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.