Bizi Kim Yönetiyor?

Günlük hayatımızda çizdiğimiz veya hayal ettiğimiz proje veya planlarımızı yaparken, kısa veya uzun vadeli hedefler düşünürken, neleri ölçü alıyoruz? Daha doğrusu, kullandığımız bir terazi var mı? Mesela, neleri göz ardı etmemeye çalışırız? Bu hususta, olmazsa, olmazlarımız yok mu? Genellikle yapacağımız işlerle ilgili, işi “nasıl “ yapacağımız hususlarını iyi araştırırız. Iyi de, “ niçin “ sorularına cevaplarımız var mı? Varsa, nelerdir? İlmin, çağın ve toplumun kabul ettiği cevaplar mıdır? Değilse, neden?
Mesela, doktor mu olmak istiyorsunuz? Neden? İş adamı olup, çokça kazanmak mı istiyorsunuz? Sizi, bu işe sürükleyen değerleriniz var mı? Yoksa maksat, sadece para kazanıp şöhret olmak mı?
Siyasete mi soyundunuz? Sizi, buna yönlendiren sebepleri izah edebilir misiniz? Bunlar, toplumun tasvip ettikleri mi, yoksa tenkit etkileri şeyler midir?
Gazetecisiniz. İnsanların sizden çekinmelerini ve korkmalarını mı istersiniz? Yoksa mağdurların veya sesini duyuramayanların sesi mi olmak istersiniz?
Bürokrat oldunuz… Belki yüzlerce veya hatta binlerce insanın sorumluluğunu, neden yüklenmeye talip oldunuz? Niyet, hizmet mi? Başka bir şey mi?
Bu sorulara verilecek cevaplar, hem kimliğinizi ortaya koyacak, hem de sizi neyin veya nelerin yönettiğini belirleyecektir.
Çünkü Kılavuzu karga olanın, burnu çöplükten çıkmaz…

766090cookie-checkBizi Kim Yönetiyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.