Bizi kimler anlar?

Bizim insanları aldatma lüksümüz yoktur. Aldanacak insanımız da çok şükür yok. Hadi bir şekilde yalanımıza inandı, ne zamana kadar inanırlar? Gerçeklerin ortaya çıkmasının süresi kadardır.


Hep inanırım düzen kurmakla bir yerlere gelme düşüncesinde olanların kredisinin tükendiğine. Bir çok insanda bunun böyle olduğunu söylüyor.


Nasıl kredisi tükenmesin ki, başkasının emeğinin üstüne gelerek , hiç çalışmadan, benimsiyorsunuz. Asıl sahibini dışlıyorsunuz. Bu işin hayrı olur mu? Olmaz. Çünkü işin temeli yanlışın üzerine bina yapmaya çalışıyorsunuz.


Temelde yanlış başlanılan işin akıbetinin hayır olacağını düşünecek kadar saf kalpli olmam, olmadım da , olmak da istemem.


Yaşantımızın sonucunda çok tecrübemiz var sayılır ,birçok olumlu ve olumsuz  yaşantılara şahit oldum. Her olay benim için yıllarca kitap okumaktan  daha etkin oldu.


Yaşayarak öğrenme bu olsa gerek. Yazarların birçoğu da tecrübenin insan hayatında çok önemli olduğuna vurgu yapmıştır.


Geçmişimiz bizim hafızamız olmalıdır. Geçmişte hata yaptım değil mi? Hata yaptım, o hata benim için büyük ders olmalıdır.


Aynı hataya düşmeden, bu insanın gelişmesinde çok faydası olur. Her hatadan ders çıkartmasını bilmek çok büyük özelliktir.


Hatayı fırsata dönüştürenler genelde hayatta çok başarıya ulaşmışlardır… Hatayı oflama, puflamayla karşılarsak sonuç hayırlı olmaz.


Fırsata dönüştürme başarısının yetenek gerektirdiğini de inanmıyorum. Fırsatlar oluşunca bağırarak ben buradayım demez.


Onu biz tespit etmeliyiz. Tecrübenin insan hayatında çok önemli olduğuna hepimiz ileri derecede inanmamız gerekiyor.


Mesela atasözlerinin yorumlarını okuyorsunuz. Gündemde olsun, olmasın atalarımız sanki bugünü görmüşte öyle söylemiş diyor insan.


İnsanların ruhuna hitap etme yerine alakasız şekilde konuşmanın ne kadar süreceğini çoğumuz tahmin eder.


Bulunduğunuz yere emek çekerek gelirseniz hiçbir güç size söz söyleyemez. Ama ayak oyunlarıyla , uyduruk boş sözlerle gelirseniz, o işte başarı şansınız yoktur.


Emek çekilmeden ilerleme olmaz. Olmuş gibi olsa da yanıltıcıdır. Kimileri ışıltılara kanar. Kolay gibi gelir işlerin başında bulunmak.


Aslında çeken bilir zorluğunu ve kolaylığını. Çekmeyen ne bilsin ki. Bilir mi çile çekmeyen çileyi


Uykusuz kalmayan uykunun değerini bilir mi? Bilmez , dert çekmeyen derdi bilmez. Değerin kıymetini o işin ızdırabını çeken bilir. Gerisi sadece laf eder.


Emeksiz yemek olursa kıymeti takdir edilmez. Birliğin kıymetini birlik için emek çeken bilir. Nasrettin hoca der ya hani.


Ağaçtan düşer, insanlar ah hocam , vah hocam derler.Üzülürler güya. Hoca dostlar siz beni anlamasınız.


Hocam ayıp oluyor , olur mu üzüldük derler.


Üzülebilirsiniz ama beni anlayamazsınız. Beni anlamak için daha önceden benim bu halimi yaşamış olmalısınız.


Bu hali yaşayan varsa yanıma gelsin, diğerleri gidebilir der. Hoca ne kadar haklı , daha önce tecrübe yaşayanlar elbette bizi çok iyi anlarlar.

711500cookie-checkBizi kimler anlar?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.