Bizim altınımız doğadır!

6 Nisan’da Artvin’de düzenlenecek olan maden karşıtı miting öncesinde bir açıklama yapan TEMA Vakfı, Artvin’in toprağına, suyuna, ormanına, doğal yaşam alanlarına ve kültürel değerlerine sahip çıkan yaşam savunucularını ve mücadelelerini desteklediğini duyurdu. TEMA açıklamasında, “bizim altınımız doğadır” vurgusu yapılarak “Artvin’i madene vermiyoruz” denildi.

ARTVİN’İN TEPESİNE DÖRT SİYANÜR HAVUZU

Artvin’de yarın yapılacak olan maden karşıtı mitinge TEMA’dan da destek geldi. TEMA Vakfı’nca miting öncesinde yapılan açıklamada, 1990’lı yıllardan bu yana defalarca madencilik faaliyetlerine açılmak istenen Artvin Cerattepe’nin eşsiz doğasına sahip çıkan 258 yaşam savunucusunun ilgili bakanlık aleyhine verilen madencilik lisansının iptali için yürüttüğü hukuk mücadelesi anımsatılarak, “yüzlerce yaşam savunucusu mahkemede Genya ve Cerattepe’de 44 bin dönüm alanda yürütülecek maden faaliyeti ile milyonlarca ağacın kesileceğine, altının çıkarılması için kullanılacak zehirli siyanürün Artvin’in tepesinde 30 futbol sahası büyüklüğünde 4 zehirli siyanür havuzunda depolanacağına, bu zehir dolu havuzların halkın içme suyu da dahil bölgenin bütün su varlığını kirleteceğine, zehirleyeceğine dikkat çekmişlerdi” denildi.

‘YAŞAM ALANLARTINA SAHİP ÇIKANLARI DESTEKLİYORUZ’

Planlanmadan yapılan nehir tipi HES’lerin ardından bu kez de madencilik faaliyetleriyle bölgenin ekosisteminin yok edildiğine işaret edilen açıklamada, ‘Yeter Artık, İzin Vermiyoruz. Altına da Üstüne de Dokunma! Artvin’de Madene Hayır!’ diyen yaşam savunucuları, 6 Nisan 2013 Cumartesi günü saat: 12.00’da, Artvin Merkez Camii önünde yapılacak ‘Artvin’de Madene Hayır Mitingi’nde bir araya geliyor. Artvin’de yaşamı kurtarmak için mücadele eden yaşam savunucularını destekliyor ve ‘Artvin’de Madene Hayır Mitingi’ne katılım çağrısı yapıyoruz. TEMA Vakfı olarak, Artvin’in toprağına, suyuna, ormanına, doğal yaşam alanlarına ve kültürel değerlerine sahip çıkan yaşam savunucularını ve mücadelelerini destekliyoruz. Çünkü, inanıyoruz ki doğal varlıklarımızı korumak için sorunun yaşandığı bölge halkının yerelde konuyu sahiplenmesi ve örgütlenmesi en önemli şart” görüşüne yer verildi.

1549000cookie-checkBizim altınımız doğadır!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.