Bizim Jackie Chan’ler Hoyllywood yolcusu

Güven ailesinin Walthamstow’daki evine konuk olduk. Başarıdan başarıya koşan yetenekli çocuklar sabah antremanlarını yapmış ve evde serbest zamanlarını tabletlerinde sörf yaparak değerlendiriyorlardı.

Anne Jayne çocukların okula gitmediğini kendisinin evde eğittiğini söyledi. Montessori diplomasına sahip olduğunu belirten Jayne, “İngiltere’deki eğitim sistemini beğenmiyorum. 30 öğrencinin bir odaya kapatılarak baskı uygulanması ve hayattan kopuk dersler anlatılmasına karşıyım” diyor.

Jayne, eşi Kıbrıslı Türk Salih Güven ile tanıştıktan sonra ailesinin karşı çıkmasına rağmen Müslümanlığı seçmiş. Güven ailesinin bizi misafir ettikleri evde iki kedi ve her sabah yumurtalarını aldıkları 3 tavuklarıyla mütevazi bir yaşamları var.

1989’da evlenen çiftin tam 7 çocuğu olmuş. Ailecek her sabah 7’de uyandıklarını belirten Jayne, “Ali (23), Mücahit (15), Cüneyt (9) ve kızım Asya (13) saat 9-11 arasında yakınımızdaki spor merkezinde spor yapıyoruz. Öğle yemeğinden sonra da sıra derse geliyor” diye konuşuyor.

Çocukların okuldaki yaşdaşlarıyla arkadaş eksikliğini kurslarda ve spor merkezinde giderdiğini anlatan Jayne, “Çok enerjiktiler. Bir arkadaşımın önerisiyle 2009’da yakındaki Kung Fu kursuna başladılar. Bu kurs onların yeteneklerini ortaya çıkararak, yaşamını değiştirdi” diyor.

YAŞLARI KÜÇÜK ÖDÜLLERİ BÜYÜK

Çocukların Kung Fu serüvenleri ise bol ödüllü…

Ali, Mücahit ve Cüneyt geçen yıl Türkiye’de katıldıkları “Yetenek Sizsiniz” yarışmasında yarı finalde 2 puan farkla elenmişler… Türkiye basını Hülya Avşar’ın Cüneyt’i öperkenki fotoğrafını “Öpmeye doyamadı” alt yazısıyla vermiş…

Yetenekli kardeşler, 2012’de Westminister Theatre’da gösteri yapmışlar. Trafalgar Meydanı’nda kutlanan Çin Yeni Yılı’nda yaptıkları Kung Fu gösterisi de çok beğeni toplamış. 2012’de Londra’daki Kung Fu Yarışması’nda ise Mücahit altın ve Ali gümüş madalya kazanmış. Aynı yıl Çin’deki Uluslararası Kung Fu Yarışması’ndan da Ali gümüş, Mücahit ve Cüneyt altın madalyalarla dönmüş.

2014’de Jackie Chan ile BBC’deki One Show’da tanışan genç yetenekler, son 3 yıl boyunca Team Shaolin yarışmasına, iki yıl boyunca da “London Tai Chi Open” yarışmalarına katılmışlar.

Akıcı Türkçe konuşan anne Jayne çocuklar için şimdi sıranın ABD Hollyowod’daki “World Championships of Performing Arts”a katılmak olduğunu belirterek, “Bu yarışmayı önemsiyoruz. Çünkü çocuklara Hollywood filmi de dahil pek çok kapıyı aralayacak. Yarışma için 3 bin sterline yakın bir sponsorluğa ihtiyacımız var” diye konuşuyor…

853490cookie-checkBizim Jackie Chan’ler Hoyllywood yolcusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.